gemeentehuisoldebroek

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek gaat ouders helpen die getroffen zijn door de problemen met kinderopvangtoeslag, de zogenaamde toeslagenaffaire. De kinderopvangtoeslag van een groot aantal ouders is onterecht stopgezet en teruggevorderd. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. In Oldebroek is hiervoor een meldpunt geopend. Ouders die zich hierin herkennen, kunnen zich melden bij het Sociaal Team voor ondersteuning.

Landelijke afspraak
De Rijksoverheid, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Belastingdienst spraken af dat gemeenten gedupeerde ouders hierbij gaan helpen. Om welke ouders het gaat en hoeveel gedupeerden er in de gemeente Oldebroek zijn, is bij de gemeente niet bekend. Wethouder Liesbeth Vos: “Vanwege de privacy kan de belastingdienst de gegevens van de gedupeerde gezinnen niet met ons delen. Door publiciteit te geven aan het meldpunt hopen we de gedupeerde ouders te bereiken zodat we hen de ondersteuning kunnen geven die nodig is.”

Het Sociaal Team
Ouders die getroffen zijn, kunnen contact opnemen met het Sociaal Team. Hier is een meldpunt opgestart. Contact opnemen kan via tel. 0525 63 83 33 of mail naar sociaalteam@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment