sociaalteamgemeenteoldebroek1

OLDEBROEK - Het is voor iedereen een lastige tijd. Maar bent u mantelzorger, dan loopt u waarschijnlijk tegen nog meer moeilijkheden aan. Daarom wil het Social Team van de gemeente Oldebroek u graag, ook in deze bijzondere tijd, zoveel mogelijk ondersteunen. Trek aan de bel en neem contact op met het Sociaal Team als u dit nodig heeft of met vragen zit. Wacht niet te lang, het team denkt graag met u mee!

Het Sociaal Team is op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bereikbaar via tel. 0525 63 83 33 of via sociaalteam@oldebroek.nl.

Tips 

Om u wat op weg te helpen heeft het Sociaal Team een aantal op een rijtje gezet.

Dagritme

Zorg voor een dagritme. Sta op een vaste tijd op en start de dag zoals jullie altijd doen. Het kan handig zijn om een dagplanning op te schrijven in een agenda, op een kalender of een whiteboard.

Sociaal contact

Gaat degene voor wie u zorgt normaal gesproken regelmatig op pad of komen er vaste mensen op bezoek? Organiseer dan een belcirkel met de mensen die uw naaste nu niet ziet. Bijvoorbeeld met familie, vrienden en mensen van de vereniging, kerk, of sportclub. Maak een schema wie wanneer met uw naaste belt. Zo is er aanspraak en voelt uw naaste zich minder alleen. 

Beweging

 • Ga naar buiten voor een wandeling als dat kan. Komt u mensen tegen? Steek als groet uw hand op en loop door. Vermijd direct contact en drukke plekken.
 • Maak samen de tuin of het balkon alvast klaar voor de lente. 
 • Is uw naaste verkouden of kan hij of zij niet naar buiten? Kijk dan hoe u binnen in beweging kan blijven. De tv-uitzendingen van Nederland in Beweging, de video’s voor zitgymnastiek van Cordaan of de online Beweeggids van het Kenniscentrum Sport & Bewegen kunnen helpen. 
 • Meer tips voor buiten bewegen? Bekijk de tips de tips om te blijven bewegen. Let er wel op of ze passen bij de corona-maatregelen.

OldebroekCoronahulp: Vraag en aanbod bij elkaar 

OldebroekCoronahulp is een initiatief van de samenwerkende informele vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Oldebroek (PIO) en het Sociaal Team gemeente Oldebroek. Bij OldebroekCoronahulp kunt u terecht met uw hulpvraag. Maar ook met uw aanbod om te helpen. 

Bij hulpvragen kunt u denken aan iemand die uw boodschappen doet, uw hond uitlaat, medicijnen ophaalt, een luisterend oor is of er gewoon even voor u is wanneer dat nodig is. Ook zijn er Eerste Hulp bij Verveling Pakketten beschikbaar. U kunt dan denken aan een pakket met bijvoorbeeld puzzelboekjes of tijdschriften, aangepast op wat bij uw naaste past.

Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? U kunt uw hulpvraag aanmelden bij www.presentoldebroek.nl/oldebroekcoronahulp www.presentoldebroek.nl/oldebroekcoronahulp of u kunt contact opnemen met het Sociaal Team. Dat kan via telefoonnummer 0525 63 83 33 of u kunt mailen naar sociaalteam@oldebroek.nl

Praktijkondersteuner huisarts

Voor medische of andere vragen die niet dringend zijn kunt u ook bellen met uw eigen huisartsenpraktijk. Vraag naar de praktijkondersteuner voor ouderenzorg.

Andere telefoonlijnen

 • Het Rode Kruis: behoefte aan een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn (070 44 55 888), alle dagen bereikbaar tussen 9.00 en 21.00 uur.
 • De Luisterlijn: voor als u uw hart wilt luchten, eenzaam bent of andere problemen ervaart. Dag en nacht bereikbaar op 0900 0767 
 • ANBO: voor vragen over het coronavirus, als u zich zorgen maakt of gewoon even een praatje wilt maken. Alle dagen van 09.00 tot 21.00 uur bereikbaar op 0348 46 66 66. 
 • De Mantelzorglijn: voor al uw vragen over mantelzorg en een luisterend oor. Alle dagen bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur op 030 760 60 55. Ook via WhatsApp. 
 • Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat online contact nu nog belangrijker is en is daarom de Helpdesk Welkom Online gestart. Ouderen kunnen hier vragen stellen over bijvoorbeeld videobellen en sociale media, maar ook over waar de laatste informatie over het coronavirus te vinden is. De helpdesk is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bereiken op 088 344 2000. 
 • MIND Korrelatie: Mensen met psychische en sociale problemen kunnen terecht bij experts van MIND Korrelatie. Alle dagen bereikbaar tussen 09.00 en 22.00 op 0900 14 50. 
 • De Kindertelefoon: Kinderen kunnen net zoals in niet-coronatijden gratis en anoniem bellen met de vrijwilligers van De Kindertelefoon. Dat kan elke dag tussen 11.00 en 21.00 uur via 0800 0432 (gratis).
 • Het landelijk informatienummer van de Rijksoverheid voor vragen over het coronavirus is 0800 1351 (gratis). Alle dagen bereikbaar tussen 08.00 tot 22.00 uur. Voor vragen over ernstige gezondheidsklachten geldt: neem (telefonisch) contact op met de huisarts.

Websites

Ook online is er veel informatie te vinden. 

Informatie specifiek voor mantelzorgers

Informatie rondom dementie 

Informatie rondom autisme 

Informatie voor ouders

Informatie in makkelijke taal 

Netwerken voor hulp vragen en aanbieden

Overige informatie 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment