fietsverl

WEZEP - Goede fietsverlichting is belangrijk. Voor de veiligheid van fietsers én andere weggebruikers. Als gemeente leveren we graag een positieve bijdrage aan de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren. Daarom komt het campagneteam van 'AAN in het donker' langs op woensdag 2 december van 16.30 tot 19.30 uur bij het Meidoornplein Wezep. Tijdens de actie wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Vaste verlichting is de norm. Maar als die even niet werkt, deelt het team gratis oplaadbare fietslampjes met USB-kabeltje uit aan fietsers. Jongeren die wel met verlichting fietsen, maken kans op één van de bioscoopbonnen. Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker. Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting.

Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment