sociaalteamgemeenteoldebroek1

OLDEBROEK -  Kindermishandeling komt helaas nog steeds veel voor. Zo’n 3% van de kinderen groeit op in een onveilige gezinssituatie. Deze week is het de Week tegen Kindermishandeling. Er wordt extra aandacht gevraagd voor het voorkomen en stoppen van dit geweld. Moraad: “Ik ben met huiselijk geweld opgegroeid. Jarenlang durfde ik mijn ware gezicht niet te laten zien. Voor iedere gelegenheid had ik een ander masker. Er was een constante woede in mij aanwezig. Ik was ervan overtuigd dat mijn jeugd mij ontnomen was. Ik heb geleerd er anders mee om te gaan.  Als trainer en ervaringswerker binnen Moviera deel ik deze kennis met slachtoffers en ondersteun hen in het herstelproces.“

Wees alert

In een tijd waarin we elkaar minder zien, is het éxtra belangrijk om alert te blijven.

  • Heeft u het gevoel dat er iets aan de hand is? Vaak klopt dat gevoel.
  • Praat erover met het kind en/of de ouders
  • Vraag advies bij Veilig Thuis, dit kan ook anoniem. Kijk op www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl.

Zoekt u hulp?

Een veilig thuis is belangrijk voor iedereen. Zéker kinderen moeten opgroeien in een fijne en liefdevolle omgeving. Helaas is dat niet altijd het geval. Is er in uw gezin sprake van huiselijk geweld? Of vermoedt u dat er bij een ander gezin mogelijk sprake is van mishandeling? Veilig Thuis wil u helpen. Bel gratis (en anoniem) 0800 – 2000 (24/7). Meer info op www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl.

Welkom bij Sociaal Team

U kunt voor hulp en advies ook terecht bij het Sociaal Team. Neem gerust contact op. De medewerkers helpen u graag, tel. 0525 63 83 33 of mail naar sociaalteam@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment