64d36f0a 30e2 4d84 bed5 ac5cee58b45b

OLDEBROEK - Vanaf 30 september geldt vanuit het kabinet een dringend advies om in publieke binnenruimtes mondkapjes te dragen. In het openbaar vervoer en in veel scholen is een mondkapje al verplicht. Om minima in de gemeente Oldebroek tegemoet te komen, verstrekt de gemeente aan hen een aantal mondkapjes. Ook de Voedselbank Elburg/Oldebroek krijgt mondkapjes die zij verstrekken via de voedselpakketten. Wethouder Liesbeth Vos: “Het coronavirus raakt iedereen. Als wethouder Sociaal Domein vind ik het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij, ook als daar nu op sommige plaatsen een mondkapje voor nodig is. Voor mensen die het financieel toch al moeilijk hebben, is de aanschaf van mondkapjes een extra onvoorziene uitgave. We willen hen een kleine handreiking geven op deze wijze in deze bijzondere periode.” 

Voor wie zijn deze mondkapjes

Inwoners die bekend zijn bij de gemeente vanwege een uitkering of een andere financiële regeling ontvangen de mondkapjes per post. Zij  ontvangen twee wasbare mondkapjes per volwassene en twee wasbare mondkapjes per kind vanaf 11 jaar en ouder. De gemeente heeft niet alle minima gezinnen in beeld. Bijvoorbeeld omdat men een baan heeft en omdat zij nog geen (financiële)  ondersteuning hebben aangevraagd.  Als deze inwoners wel graag mondkapjes willen ontvangen, kunnen ze contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 0525  63 82 00.

Minimaregelingen

Inwoners met een laag inkomen of schulden kunnen gebruik maken van verschillende minimaregelingen. Bijvoorbeeld de individuele inkomenstoeslag voor onverwachte uitgaven, bijvoorbeeld een wasmachine die kapot gaat en vervangen moet worden. Of financiële hulp bij kosten voor bewindvoering, rechtsbijstand of een advocaat. Ook kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen is een van de regelingen.

Sociaal Team

Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met het Sociaal Team per email sociaalteam@oldebroek.nl of per telefoon 0525-638200. Of kijk op www.oldebroek.nl/minimaregelingen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment