tanja

Het is maar waar je blij mee kunt zijn; de Stentor kopte eerder deze week dat er de dag daarvoor geen nieuwe coronabesmettingen waren in Oldebroek. En ik voelde even een moment van trots, van blijdschap bijna. Maar, hoe fijn dat nieuws-van-de-dag ook was, het is niet iedere dag zo positief. En zeker niet overal. In totaal hadden ook wij weer heel wat nieuwe coronagevallen kijkend naar de week die achter ons ligt. En kijkend naar de kaart van Nederland schrik ik van de enorme toename van besmettingen. Mensen zijn ziek, voelen zich beroerd en maken, onbewust en onbedoeld, ook andere mensen ziek.

De herfstvakantie liep anders dan normaal, de horeca is dicht en ook supermarkten merken nu de gevolgen van de maatregelen. En ook heel belangrijk; de druk op de reguliere zorg neemt weer fors toe. Maar niet alleen in de zorg, ook in de rest van onze samenleving. Als er mensen ziek worden moet het werk met minder mensen gedaan worden. Die worden zwaarder belast, oververmoeid en jawel… zijn vatbaarder om ziek te worden of uit te vallen. Dat is een groot risico!

Daarom doen we met elkaar zo ons best. Waar ik ook kom, ik zie mensen met mondkapjes. Ik ben er geen fan van, verre van dat zelfs. Maar natuurlijk doe ik ook kapje voor mijn gezicht. Als ik in het gemeentehuis ben, als ik een boodschap doe of op een andere openbare plek ben. Eigenlijk overal, behalve binnen als ik zit, thuis en lekker buiten.

Ja, buiten. Ik weet niet hoe het met u is. Maar ik word soms zo moe van al dat digitale ‘gedoe’. Van al het Skypen, beeldbellen en online vergaderen. Ik krijg er soms letterlijk vierkante ogen van. Het maakt de behoefte om er af en toe op uit te trekken groter; maar ook die mogelijkheden zijn beperkt. Bovendien, zoals onze minister-president zei: niet alles wat mag moet. Ik houd mezelf dat keer op keer voor, maar heel soms…. Ach, dat gevoel kennen we allemaal, niemand is wat dat betreft onfeilbaar… Ik probeer me in te houden. Bestel nog eens een lekkere maaltijd, loop een rondje met Rolf en de hond, haal wat lekkers voor bij de koffie. En zo houden we, terwijl de blaadjes in volle vaart naar beneden dwarrelen en de wintertijd er aan zit te komen, met elkaar toch de moed er in. Ik hoop dat dat ook voor u geldt! Houd moed, pas goed op elkaar en blijf gezond!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment