tegel

OLDEBROEK - Heb je veel tegels in je tuin liggen en wil je helpen om gemeente Oldebroek groener te maken? Dan heb je nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever op zaterdag 17 oktober (tussen 9.30 en 15.00 uur) een tegel in en je krijgt van de gemeente Oldebroek een gratis plant! Waarom? Samen kunnen we het verschil maken voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving voor zowel mens als dier.

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien veroorzaken vaak overlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Dit alles heeft verschillende oorzaken. Maar uit diverse onderzoeken blijkt dat de toename van verharding echt negatieve effecten heeft op de gezondheid van mens, dier en natuur. 

Groen is leven 

Door veel versteende tuinen blijft er nog maar weinig ruimte over voor de natuur. Wanneer er geen bloemen groeien, komen er geen insecten en kunnen (wilde) bijen en vlinders hun noodzakelijk werk niet doen. En minder insecten betekent ook minder voedsel voor vogels en vleermuizen. In een stenen omgeving vind je maar weinig leven. Terwijl in de groene ruimte zeker de helft van de aanwezige soorten onder het maaiveld leeft. De bodem is de basis van elke levende tuin. 

Tegel eruit, plant erin 

Lever op zaterdag 17 oktober tussen 9.30 en 15.00 uur één tegel of twee klinkers samen met de waardebon in en je krijgt een gratis plant ervoor terug! Daarmee maken wij samen het begin om onze buurt te vergroenen. Met als bijkomend voordeel dat met meer groen het regenwater weer goed in de bodem kan zakken, riolen minder belast worden, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen, mensen zich prettiger en gezonder voelen. Plus de fysieke en sociale leefbaarheid in wijk en buurt neemt toe. De volgende bedrijven doen mee: 

’t Mulligen
Ottenweg 22
8096 PW Oldebroek

Gini’s Nursery
Industrieweg 23
8091 AX Wezep

Nodig ook je buren, vrienden en kennissen uit. Hoe meer tegels eruit en planten erin, hoe beter. Je kunt kiezen uit verschillende soorten planten (ter waarde van € 4) en op=op.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment