tanja

Het was een mooi weekend, goed gevuld met ontmoetingen, jubilea en sportieve activiteiten. Een weekend waar ik normaal gesproken veel energie van zou krijgen. Zoveel mooie ontmoetingen en enthousiaste mensen, daar geniet ik van. Maar toen was daar opeens dat eerste kuchje. Niets aan de hand, dacht ik nog. Maar na meerdere kuchjes, wat niesbuien, een zere keel en een vol hoofd kwam er toch lichte paniek. Niet alleen vanwege de tijd waarin we leven, maar ik realiseerde me direct wat tegenwoordig de gevolgen zijn van een flinke verkoudheid.

Zondag voelde ik me ronduit belabberd. Tijd om te bellen voor een test. Dat kon niet eerder dan dinsdagmiddag. Voor de zakelijke agenda kwam deze aanval van verkoudheid niet goed uit, een flink aantal besprekingen en ook de gespreksavond in Wezep konden zo niet door gaan. Maar ook privé was het een behoorlijk baalmoment. Ik zou de diploma-uitreiking van mijn jongste zoon gaan missen.

Inmiddels weet ik dat ik negatief ben getest. Het gebeurt niet vaak dat je op negatief nieuws hoopt. Dit keer dus wel. Gelukkig geen corona. Nu maar hopen dat ook de verkoudheid snel over is. Inmiddels hebben we natuurlijk allemaal te maken met nieuwe aangescherpte maatregelen, waaronder het dringende advies mondkapjes te dragen op overdekte, openbare plaatsen. De gespreksavond had ook om die reden niet door kunnen gaan, net als een aantal andere afspraken in mijn agenda. Noodzakelijke maatregelen die we zo goed mogelijk opvolgen en die er hopelijk voor zorgen dat we met elkaar snel door deze tijd heenkomen.

Voor mijn eigen werk zijn er vaak andere mogelijkheden. We vergaderen online, telefonisch of in een kleiner groepje. Maar dat gaat natuurlijk niet altijd, en ook niet voor iedereen. Je kan maar zo flink in de problemen komen door de maatregelen van dit moment, zeker nu we weer met nieuwe beperkende maatregelen te maken hebben.

Binnen de gemeente Oldebroek willen we het heel graag weten als uw organisatie in zwaar weer verkeerd door deze maatregelen. Voor veel bedrijven zijn de regelingen duidelijk en gelukkig weten de meeste bedrijven ons ook te vinden met vragen en suggesties. Maar ik denk ook aan sportverenigingen, muziekclubs en andere vrijwilligersorganisaties. Het is voor ons, maar ook voor u, belangrijk dat wij een helder beeld hebben bij wat er speelt in onze gemeente. Ik kan niet beloven dat we alle zorgen kunnen wegnemen, dat we alle problemen kunnen oplossen. Maar we kunnen wel kijken of we samen een oplossingsrichting kunnen bedenken. Of we ideeën kunnen delen en de negatieve gevolgen van corona voor Oldebroek en voor u zo klein mogelijk kunnen houden. Schroom dus niet, ik hoor uw verhaal graag!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment