eenzaam

OLDEBROEK -  Deze week is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Inzet is extra aandacht voor eenzaamheid en een oproep aan alle Nederlanders om actief iets tegen eenzaamheid te doen. Met een klein gebaar kunt u het verschil maken. Zeker nu. Want in deze coronatijd voelen meer mensen, jong en oud zich (extra) eenzaam. En ook binnen de nu geldende normen en regels zijn er voldoende mogelijkheden om bij te dragen in de strijd tegen eenzaamheid. Wethouder Liesbeth Vos - van de Weg: “Zo min mogelijk eenzaamheid in de gemeente Oldebroek; dat is de wens van ons allemaal. Want eenzaamheid gun je niemand! U als inwoner bent daarbij onmisbaar. Want de strijd tegen eenzaamheid begint bij omzien naar elkaar in uw eigen woonomgeving. Kijkt u eens in een straal van 150 meter om u heen. Is er iemand die u blij kunt maken met wat extra aandacht? Ook al is het voor uw gevoel iets kleins, het kan voor de andere een weldaad zijn. Een kopje koffie drinken samen, een praatje bij de voordeur, een bloemetje of een hapje eten brengen. Het gaat om even dat welgemeende contactmoment en dat kan ook prima op de veilige 1,5 meter afstand.”

Spreek iemand aan

Een verhuizing, een echtscheiding, met pensioen gaan, armoede, ziekte of verlies.  Voorbeelden van situaties waardoor mensen zich eenzaam kunnen gaan voelen. Kent u iemand die op zo’n moeilijk punt beland is? Spreek diegene eens aan en vraag hoe het ermee gaat. Nodig iemand uit voor een kopje koffie of ga zelf op bezoek. Doe samen een klusje in huis of de tuin en maak daarbij een praatje.

Er zijn ook veel dingen die u op afstand kunt doen samen: online een spelletje spelen of foto’s delen, samen tv kijken met de telefoon aan je oor of beeldbellen.

Kerngroep Oldebroek tegen Eenzaamheid

Sinds vorig jaar is de kerngroep Oldebroek tegen Eenzaamheid actief. Deze bestaat uit inwoners, vrijwilligers en professionals. De kerngroep wil eenzaamheid onder alle leeftijdsgroepen verminderen. Zij doen dat onder meer door onderwerpen als preventie en signalering breed onder de aandacht te brengen bij inwoners en professionals, maar ze organiseren ook zelf laagdrempelige activiteiten waar mensen aan kunnen deelnemen.

Meer informatie en tips

Kijk eens op www.eentegeneenzaamheid.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment