thumbnail Burgemeester Tanja Haseloop Amsing ontvangt taart 2

OLDEBROEK -  Vandaag een jaar geleden, op 3 oktober 2019, is Tanja (T.H.) Haseloop-Amsing geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Oldebroek. In een volle raadzaal zag het ruim toegestroomde publiek hoe Commissaris van de Koning in Gelderland de heer John Berends Tanja Haseloop beëdigde.

Een jaar burgemeester zijn is best een mijlpaal. Om daar bij stil te staan overhandigde wethouder Liesbeth Vos-van de Weg namens het college van de gemeente Oldebroek op zaterdag 3 oktober een taart aan burgemeester Tanja Haseloop en haar man Rolf.

Terugblik

Vorig jaar op deze dag maakte het echtpaar Haseloop per koets een mooie tocht door de gemeente en de nieuwe burgemeester kreeg een warm onthaal op het gemeentehuis. In april van dit jaar verhuisde ze samen met haar man vanuit het Groningse Leek naar een woning in ’t Loo.

Tijdens haar nieuwjaarstoespraak zei de burgemeester: “In Oldebroek zoekt u ook naar verbinding. […] Zo wil ik graag van u horen wat er speelt, wat er leeft, hoe u het wonen, werken en recreëren in Oldebroek ervaart en hoe het met u gaat, welke ideeën u heeft voor onze gemeente. Ja, dat vooral ook!” Hoewel het inburgeren door de coronacrisis anders is verlopen dan vooraf gedacht heeft burgemeester Haseloop werk gemaakt van het kennis maken en inwerken. Ze heeft veel gesprekken gevoerd met inwoners, medewerkers van hulpdiensten en vrijwilligers. Ook heeft ze interviews gegeven, bezoeken gebracht aan scholen en organisaties, optredens bijgewoond en evenementen bezocht. Daarnaast heeft ze vele jubilerende bruidsparen gefeliciteerd en ook meerdere Koninklijke onderscheidingen en gemeentelijke erepenningen uitgereikt aan inwoners van Oldebroek.

Sinds het begin van de coronaperikelen houdt burgemeester Haseloop contact met inwoners door veel te bellen, interviews bij de Lokale omroep te geven en via een livegesprek op Facebook. Ook de wekelijkse column in de huis aan huiskrant geeft een inkijkje in het leven en de werkzaamheden van de burgemeester.

Verbinding in woord en daad, dat tekent het eerste jaar van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing in de gemeente Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment