mantelz

OLDEBROEK -  Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Voor dat belangrijke werk geeft de gemeente hen jaarlijks een blijk van waardering; het mantelzorgcompliment in de vorm van cadeaumunten of cadeaubon.

Krijgt u zorg of ondersteuning van een mantelzorger? Dan kunt u hem of haar aandragen voor dit mantelzorgcompliment. U kunt maximaal één mantelzorger aandragen. Als u van meerdere jonge mantelzorgers (t/m 23 jaar) zorg ontvangt, mag u ze allemaal opgeven. Uw mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente Oldebroek te wonen.

Wat is het mantelzorgcompliment?

  • Cadeaubon voor jonge mantelzorgers (t/m 23 jaar).
  • Mantelzorgmunten (vanaf 24 jaar): deze munten hebben een totale waarde van €50,- en kunnen bij deelnemende ondernemers in Wezep worden verzilverd.

In voorgaande jaren was er de mantelzorgmarkt. Helaas kan dat nu vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Tijdens de Week van de mantelzorg 2020, van maandag 9 november tot en met zaterdag 14 november, kunnen mantelzorgers hun eigen pakket samenstellen bij deelnemende ondernemers.

Jonge mantelzorgers   

Er zijn ook jonge mantelzorgers. Dit ben je wanneer er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is en je je daarover vaak zorgen maakt. De jonge mantelzorger helpt thuis vaak mee of zorgt vaak voor een familielid. Het gaat om kinderen en jongeren tot en met 23 jaar.

Uw mantelzorger aanmelden kan via:

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 oktober 2020.

Workshops en koffieochtenden voor volwassen mantelzorgers

Naast het mantelzorgcompliment kunnen volwassen mantelzorgers zich opgeven voor koffieochtenden. Deze koffieochtenden vinden plaats op de laatste woensdag van de maand. Uiteraard worden deze bijeenkomsten via de RIVM richtlijnen georganiseerd. Voor meer informatie over de koffieochtenden en het mantelzorgcompliment neemt u contact op met het Sociaal Team via telefoonnummer 0525 63 83 33 of via mail sociaalteam@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment