20200928 Paul Landwaart en wethouder Bergkamp tijdens ONK Motocross

'T LOO -  Het Rode Kruis zorgt ook regionaal op veel vlakken voor hulpverlening. Bij vele grote evenementen staan de vrijwillige hulpverleners van het Rode Kruis paraat. Op zaterdag 26 september sloot wethouder Bob Bergkamp zich aan bij het team van ruim 25 hulpverleners tijdens het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Motocross op de crossbaan in ‘t Loo.Samen met de voorzitter van het Rode Kruis, Paul Landwaart, heeft wethouder Bergkamp meegelopen langs de verschillende EHBO-posten die over het terrein waren verspreid. Een post bestaat meestal uit twee hulpverleners die tijdens de cross continu het parcours in de gaten houden. Mocht er een deelnemer vallen, dan wordt er direct hulp verleend. Het belang van snelle en professionele  hulpverlening is essentieel.

Hoog risico evenement

Voorzitter Landwaart geeft aan: “Bij een evenement als dit worden zeer hoge eisen gesteld aan de hulpverlening. In eerste instantie is een cross sowieso al een hoog risico evenement met strenge veiligheidsregels vanuit de internationale crossbond. Daarbij hebben we vanaf 2020 ook te maken met nieuwe evenementen veldnormen waar wij twee jaar aanvullend voor zijn getraind. Ook worden er nu extra eisen gesteld aan de hulpverlening in verband met alle coronamaatregelen.”

20200928 Hulpverleners staan paraat1

 Hulpverlening

Naast de verschillende EHBO-posten is er ook een arts aanwezig en staat er een ambulance paraat. Deze nieuwe ambulance is sinds dit voorjaar in het bezit van het Rode Kruis en biedt een volledig medisch ingerichte werkplek. Wethouder Bob Bergkamp is dankbaar voor het werk waar deze vrijwilligers zich voor inzetten: “Een evenement als dit vraagt veel van onze vrijwillige hulpverleners. Het is hard werken! En waar voorheen ook gezamenlijk werd genoten van een kop koffie of een broodje, moet nu iedereen op de eigen EHBO-posten op het terrein blijven. Dit is één van de vele coronamaatregelen. Ik ben erg blij dat dit evenement door kon gaan, en dat is mede mogelijk gemaakt door dit professionele team van het Rode Kruis.”

Aan het evenement op zaterdag 26 september deden 200 deelnemers mee. Ondanks dat er geen extern publiek bij kon zijn, was het een groot succes. Het Rode Kruis stond paraat en moest ongeveer 20 keer in actie komen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment