tanja

Het nieuwe normaal; ik houd er niet van en ik wil er eigenlijk niet aan. Tegelijkertijd heb ik weinig te kiezen. Corona is nog niet weg. We moeten voorzichtig blijven maar willen wel verder. Moeten zelfs verder, we zijn een gemeente met veel wensen en plannen. Dan is het zaak om door te kunnen pakken. Een belangrijk ding wat me voor de gemeente Oldebroek deed kiezen, is de mate van inspraak, participatie en mogelijkheden om mee te denken en mee te doen voor inwoners. Ik ben daar erg voor. Ik spreek graag mensen, hoor graag wat er goed gaat en wat er misschien nog beter kan. We kunnen die informatie gebruiken om samen aan een goed en leefbaar Oldebroek te werken. In de afgelopen periode heb ik veel inwoners ontmoet en leren kennen, maar lang niet zoveel als ik had verwacht en graag had gewild. We pakken nu, na de zomer en zonder een echt einde te zien aan de huidige situatie, toch met elkaar voorzichtig de draad weer op.

Ik ben over het algemeen positief ingesteld, maar ik moet ook realistisch zijn. Het maakt dat ik op dit moment vooral graag kijk naar wat er wél kan. Zo las ik deze week in de krant dat de muziekvereniging van Oldebroek nu repeteert in de kantine van de voetbalvereniging. Want dan kan het wel. Daar word ik oprecht vrolijk van, zelfs een beetje trots.

Zo zoeken we naar verbinding. Door met elkaar in gesprek te gaan, gaan er deuren open. Soms letterlijk, soms figuurlijk. Binnenkort is er een ‘live’ gespreksavond over de situatie in het centrum van Wezep. Ik hoop dat dat ook zo’n moment zal zijn. Een moment van met elkaar in gesprek gaan, naar elkaar luisteren en samen kijken naar wat er wél kan. Met elkaar praten over dat wat we doen, kunnen en willen. Praten over uw zorgen, maar ook over de ideeën die u heeft.

Het zal een gespreksavond zijn die anders is dan we gewend zijn, of gewend waren. Ja, aanmelden is nodig. Nee, we weten nog niet waar het gesprek plaats gaat vinden. Dat hangt onder andere af van het aantal mensen dat we op 1,5 meter van elkaar een plekje moeten geven. Uitdagingen genoeg, nog los van het onderwerp. Maar ik ga een uitdaging niet gauw uit de weg.

Via de website kunt u trouwens niet alleen reageren om u aan te melden, maar ook om uw mening te delen. Zo kunt u ook meepraten als u in quarantaine zit, tot een risicogroep behoort of gewoon liever anoniem meepraat. Ga daarvoor naar www.oldebroek.nl/meidoornplein.

En zo zullen er de komende tijd meer onderwerpen zijn waar we graag uw mening over horen. Soms zullen we een gespreksavond organiseren, maar het kan ook een heel andere vorm krijgen. Ook digitaal zijn er veel mogelijkheden.

Welke vorm het ook krijgt, ik heb ook voor u een uitdaging. Vragen we u om mee te denken, mee te praten of ideeën aan te leveren, doe dat dan vooral. Ieders mening is van belang. Ik hoor ook graag van de mensen die ik nog niet ken en nog niet heb ontmoet. En heeft u nou een dringende gedachte of een heel goed plan, waar wij niet aan gedacht hebben of waar we u niet rechtstreeks vragen om over mee te denken? Dan hoor ik het natuurlijk toch heel graag. Daar ben ik uw burgemeester voor geworden!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment