zon

OLDEBROEK -  De Noord-Veluwe wil in 2030 ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit duurzaam opwekken. In de eigen regio, via zonne- en windenergie. Dit kan door het plaatsen van windmolens, of door zonnepanelen te plaatsen op daken en in het landschap. Of door een combinatie hiervan. Wat heeft uw voorkeur?

Samen met een aantal andere gemeenten, de provincie, het waterschap en een aantal andere partijen heeft de gemeente Oldebroek een plan opgesteld waarin ze beschrijven hoe ze op de Noord-Veluwe duurzame energie willen gaan opwekken. In dit plan (de concept Regionale Energiestrategie) leest u bijvoorbeeld dat er in de regio plek is voor 20 tot 23 windmolens. En dat er op grote bedrijfsdaken ruimte is voor 100 hectare aan zonnepanelen (dat zijn in totaal 200 voetbalvelden). Ook willen ze zonnevelden aanleggen, met een totale oppervlakte van 360 tot 560 voetbalvelden. De samenwerkende partijen vinden het belangrijk dat inwoners van de regio mede-eigenaar kunnen zijn van nieuwe energieprojecten. Zo profiteert iedereen van de opbrengsten ervan. 

Denkt u mee?

Zonnepanelen op daken, in het landschap of juist windmolens langs de randmerenkust. Of toch misschien een windmolen in het dorp? U kunt uw mening geven door online een aantal vragen te beantwoorden. Uw mening worden verwerkt in het plan dat  uiteindelijk ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het Rijk.

Geef uw mening

Ga naar www.energienoordveluwe.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment