tanja

Waar gewerkt wordt, daar worden fouten gemaakt. Ook door burgemeesters! En dat is natuurlijk niet goed, zeker niet als we het hebben over het houden van 1,5 meter afstand. Als het dan even mis gaat, hebben inwoners gelijk dat ze mij daar op aanspreken. Ik liep voorop toen ik u vroeg om thuis te blijven, en vraag u nu nog om drukte te mijden en voorzichtig te zijn. Dan moet ik zelf ook heel voorzichtig zijn natuurlijk. En dat ben ik ook, zeker niet alleen omdat het moet vanuit mijn rol. Maar juist omdat ik het belang er ook echt van in zie. Het is duidelijk dat we corona alleen met elkaar klein krijgen. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Inmiddels is er, vergeleken met een aantal maanden geleden, gelukkig meer ruimte; we kunnen er weer op uit. Heel erg fijn, zeker nu het volop zomervakantie is. Ook in Oldebroek kunnen inwoners en toeristen weer volop genieten. Zo stond ik vorig weekend pannenkoeken te bakken bij het boerderijmuseum, waar het met de maatregelen overigens prima in orde was. En ondanks alle voorzorgsmaatregelen en goede bedoelingen zit een foutje dan toch in een klein hoekje. Zo werd ik aangesproken op het onvoldoende afstand houden bij  het uitserveren van een pannenkoek.  En terecht, ik was dichterbij dan 1,5 meter… zomaar. Afstand is en blijft een lastig ding.

Prima overigens dat ik hier dan op gewezen wordt. Ik hoop natuurlijk wel dat niet alleen ik, als burgemeester, wordt aangesproken op zo’n foutje. Laten we vooral elkaar eraan helpen herinneren, op een goede en vriendelijk toon. En het liefst dan met een beetje humor, want we doen toch allemaal ons best.
In Oldebroek zien we overigens dat, na een aantal weken zonder nieuwe patiënten met het coronavirus, er ook in onze gemeente opnieuw corona is. Drie geregistreerde besmettingen in de laatste twee weken, om precies te zijn. Natuurlijk hopen we dat deze mensen snel opknappen en goed herstellen. Maar we hopen ook dat we, met elkaar, de cijfers in onze gemeente laag kunnen houden.

En dat kan echt alleen maar als we het samen doen; het gaat dan ook niet alleen om de 1,5 meter-maatregel. Ook de andere afspraken blijven belangrijk. En die afspraken gelden voor iedereen; tieners, twintigers, dertigers en de generaties daarna. En ze gelden overal, binnen en buiten, thuis, op het werk, op vakantie of onderweg. Nog steeds niet leuk…. Wel belangrijk!

Uw burgemeester,
Tanja Haseloop-Amsing.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment