tanja

De wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

Eerder deze week was er weer een persconferentie van premier Rutte op de televisie. Ik heb het uiteraard op de voet gevolgd. Los van de inhoud vind ik ook veelzeggend dat het voorlopig de laatste geplande persconferentie is. En daarmee gaan we naar een nieuwe fase. Weg uit de crisissfeer, op de terugweg naar ons zo geliefde ‘oude normaal’. Goed nieuws zou ik willen zeggen.

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen het als ‘goed nieuws’ ervaart. Ondernemers zien hun omzetverliezen nog niet goed komen en van inwoners hoor ik meer en meer dat zij de regels en maatregelen beu zijn. We kijken op verschillende manieren naar hetzelfde nieuws. En we gaan op verschillende manieren om met de regels die er nog wel zijn. We leggen ze onder een vergrootglas, stellen ze ter discussie of volgen ze zo nauwgezet mogelijk op. Of iets er tussen in. Belangrijk is dat we er, wederom met elkaar, voor zorgen dat die nieuwe fase waar we nu in zitten, geen tijdelijke opleving is. We moeten er voor zorgen dat het een opmaat is naar nog meer, terug naar het oude normaal. 

Tegelijkertijd raad ik u toch ook echt aan om te gaan genieten van de mogelijkheden die we nu hebben. Lekker dat ijsje halen, sporten, barbecueën met de buurt of een dagje op stap met de kinderen. Verkoeling zoeken in het Veluwemeer, het Heerderstrand of toch bij Landal? Het kan en het mag, als we ons hoofd er maar een beetje bij houden. Nu er meer mag wordt er meer van onszelf verwacht. Zelfdiscipline en slimme dingen doen. Meer mogelijk is lang niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk wel heel prettig!

Ik wens u een goede zomer!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment