tanja

Bericht van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

Het lijkt er op dat het, ook in Oldebroek, heel voorzichtig en met kleine stapjes de goede kant op gaat met de coronacijfers. Na een tijd van grote spanning, veel zieken en grote verliezen is dit meer dan welkom. Maar helaas, we zijn er nog niet; nog lang niet zelfs. Ook nu nog zijn er mensen ziek; thuis of in het ziekenhuis. Nog steeds overlijden er mensen. Leeft u met een groot gemis, bent u ziek, maakt u zich zorgen over een geliefde of over iemand in uw omgeving? Weet dan dat er aan u wordt gedacht!

Voor ons allemaal begint nu de grote uitdaging; slim blijven! Oldebroek borrelt en bruist. Ik merk dat mensen zin hebben er op uit te gaan en dingen op te pakken. Dat ze daar soms ook grenzen in opzoeken. Maar ook al lijkt het langzaam aan de goede kant op te gaan, we moeten, met elkaar, slim om blijven gaan met de slimme ‘lockdown’. Alleen door er zo samen voor te blijven gaan kunnen we onze mogelijkheden steeds wat verder uitbreiden. Alleen dan voorkomen we dat we nu één stap vooruit doen, en straks twee stappen terug. Door voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven, letterlijk een pas op de plaats te doen, kunnen we straks beetje bij beetje onze wereld weer iets groter maken. Dan kunnen misschien de middelbare scholen weer open, of de restaurants, terrasjes en musea.

De behoefte om er op uit te trekken, vrienden te ontmoeten, iemand een knuffel of gewoon een hand te geven is groot. We missen het menselijk contact; ik in ieder geval wel. Maar dat contact ook écht maken, dat is nog steeds echt niet slim.

Voor mij, als burgemeester, een grote uitdaging. Maar ik ga die uitdaging aan. Niet voor mezelf, maar voor ons allemaal. Voor onze ouderen, onze tieners, onze ondernemers, onze vrijwilligers, onze zorgmedewerkers, mijn collega’s en buren. Voor u! Doet u mee? Blijf slim!

Uw burgemeester,
Tanja Haseloop-Amsing

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment