tanja

Bericht van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

Beste mensen,

Deze keer wil ik me op deze plaats graag in het bijzonder richten tot onze oudere inwoners. Schaart u zich niet onder die doelgroep, dan mag u uiteraard gewoon doorlezen. Maar een woordje speciaal voor u, als oudere inwoner van de gemeente Oldebroek, lijkt mij op zijn plaats. Altijd, maar zeker nu.

Via de medewerkers van de gemeente, de krant en andere media zie en hoor ik dat mensen die wonen in onze zorginstellingen niet vergeten worden. Bloemen, tekeningen, kaartjes en taartjes; op dat vlak ontbreekt het u misschien wel aan niets. Maar, dat is natuurlijk lang niet alles. U kunt niet naar buiten, niet samen eten of koffie drinken, u krijgt geen bezoek en geen knuffels. Het is lastig om contact te houden met de mensen die u lief zijn. Misschien hebt u daar moderne of juist slimme maniertjes voor bedacht? Ik kan me in ieder geval goed voorstellen dat de dagen lang duren voor u, ondanks al die attenties. Helaas kan ook ik niets anders zeggen dan ‘houd moed en houd vol!’

Voor mensen die zelfstandig wonen is het nog weer heel anders en misschien nog wel moeilijker. Ik hoop van harte dat ook u het gevoel heeft niet vergeten te worden. Dat er mensen zijn die naar u omkijken, die u bellen voor een praatje. Mensen die u missen!

Waarom nu juist in deze week een woordje speciaal voor u? Dat heeft natuurlijk alles te maken met de bijzondere data waar we nu naar toe leven. Op 4 mei gedenken we alle mensen die in Nederland of ergens anders slachtoffer zijn geworden van een oorlog. Op 5 mei vieren we onze vrijheid. 75 jaar lang al. Voor veel mensen dus eigenlijk heel gewoon. Maar wellicht weet u nog hoe het was in de oorlog. En dat vrijheid helemaal niet zo gewoon is. Misschien, als u uw ogen sluit, ziet u de beelden nog voor uw ogen. Hoe teleurstellend en ingrijpend is het dan dat we dit jaar zelfs onze herdenkingen niet kunnen houden op de manier die we gewend zijn, die we goed achten. Toch gaat onze en uw gezondheid nu voor. We blijven thuis. Ook op 4 mei. Maar stil zijn en herdenken, dat kunnen we thuis ook.

Graag laat ik u weten dat op 4 mei, via de lokale omroep, een toespraak van mij uitgezonden zal worden. Ook ben ik heel blij dat, ondanks alles, de Oranjeverenigingen en -comités toch hun best doen om op 4 mei gepaste ceremonies te houden. In heel klein comité en niet om 20.00 uur, zoals we het gewend zijn. Ook hier veel aanpassingen. Het is echt een compliment waard voor al die vrijwilligers! Ook muzikanten gaan, op hun eigen manier en misschien wel vanuit hun eigen tuin, een bijdrage leveren. En via de lokale omroep kunt u daar toch delen van meebeleven. Zo maken we er, met elkaar, het beste van in Oldebroek.

In veel gezinnen en bij veel mensen zijn er, ook nu nog, grote zorgen en groot verdriet. Ik wens een ieder daarbij heel veel kracht en sterkte. Daarnaast wens ik u alle gezondheid, liefde en vooral ook een beetje aandacht. Want aandacht maakt alles mooier!

Tanja Haseloop-Amsing
burgemeester

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment