mevr. Labots Post

OLDEBROEK - Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek zette vandaag twee inwoners van de gemeente in het zonnetje. Hoewel de geijkte lintjesregen niet door kon gaan vanwege het coronavirus, verraste de burgemeester mevrouw Hennie van Werven-van Putten uit Wezep en mevrouw Jannie Labots-Post uit Oldebroek. Telefonisch, vanaf de andere kant van de straat, vertelde de burgemeester de beide dames dat ze later dit jaar een lintje ontvangen. Ook kregen ze bloemen, gebak en werd hun tuin op gepaste wijze versierd. Beide dames zijn vanaf vandaag lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zoals het nu lijkt, is er later dit jaar alsnog een landelijke lintjesregen waarbij de versierselen worden uitgereikt.

mevr en meneer van Werven

 

Burgmeester Tanja Haseloop: “Het is ontzettend leuk dat we, ondanks dat de lintjesregen zoals die gepland stond niet door kon gaan, deze twee lieve en enthousiaste vrijwilligers toch in het zonnetje hebben kunnen zetten. Zo hebben we er met zijn allen een feestelijk moment van gemaakt. Ik kijk er naar uit om later dit jaar alsnog de lintjes op te spelden bij mevrouw van Werven en mevrouw Labots. Dat hebben ze dik verdiend.”

Hennie van Werven-van Putten
Vooral de duur van het vrijwilligerswerk van mevrouw van Werven (64 jaar) is bijzonder. Zij zet zich al ruim 35 jaar in voor de Vredeskerk Wezep-Hattemerbroek in diverse functies. Daarnaast is ze veertig jaar vrijwilliger geweest bij de speeltuin aan de Wildekampsweg in Wezep net als in de buurttuin. Ook heeft ze zich 24 jaar ingezet in verschillende (bestuurs-)functies voor Christelijk gemengd koor Hallelujah. Sinds ongeveer zeven jaar zet ze zich in voor de zondagse diensten van Isala Zwolle. Daarnaast loopt ze al jaren collecte voor de brandwondenstichting en het Diabetesfonds en is ze wijkhoofd voor de brandwondenstichting. Een actieve en betrokken vrijwilligster die altijd voor anderen klaar staat.

Jannie Labots-Post
De lijst van maatschappelijke organisaties waar mevrouw Labots (58 jaar) zich voor inzet is uitgebreid en divers. Op dit moment is zij vertrouwenspersoon voor Volleybalvereniging Blauw Wit. Ze is secretaris van Schuldhulpmaatje, al ruim twintig jaar bewindvoerder van haar schoonzus en ze bekleedt al minstens zeventien jaar diverse vrijwilligersfuncties bij de Gereformeerde Kerk Oldebroek. Ze stond onder andere aan de wieg van de Werkgroep Hongarije. Deze stichting geeft financiële en fysieke ondersteuning aan een gehandicaptentenhuis in Hongarije. Een betrouwbaar en betrokken vrijwilligster, met oog voor de mensen om haar heen en de medemensen verder weg.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment