tanja

Ik zal het eerlijk toegeven… Ik houd enorm van Koningsdag en de activiteiten daaromheen. Ik zag er daarom heel erg naar uit, mijn eerste Koningsdag als burgemeester, Koningsdag in Oldebroek.
Deze periode ziet er nu toch wel heel anders uit. De teleurstelling over al die evenementen, concerten en sportactiviteiten die rond deze tijd gepland waren en niet door kunnen gaan, hebben we al een beetje achter ons gelaten. Nu is het vooral zorgen dat we samen volhouden en er met elkaar, binnen de mogelijkheden die we wél hebben, toch iets moois van maken. En dat gaat goed komen. Ik zie allerlei mooie, originele initiatieven binnen de richtlijnen. Dat doet me goed.

Zo was het afgelopen zaterdag prachtig om te zien dat voor 75 jaar vrijheid in Oldebroek, op zoveel plekken de vlag buiten hing. Aan de oproep van onze gemeenteraadsleden heeft u in groten getale gehoor gegeven. Goed om, zeker nu, stil te staan bij onze vrijheid. De vrijheid om te bewegen is nu  beperkt om ons allemaal te beschermen. Het is een bijzondere tijd die we met elkaar doormaken!

Anders. Zo gaat ook de lintjesregen van aanstaande vrijdag er heel anders uitzien. Geen rode loper, geen versierselen die we kunnen opspelden, geen toespraken en geen receptie. Wél zijn er in onze gemeente mensen die ik mag vertellen dat zij op een later moment dit jaar die Koninklijke onderscheiding uitgereikt krijgen. Ik vertel er nog niet veel over, maar we maken er natuurlijk toch een feestelijk moment van. Volgende week ziet en leest u er meer over, hier in de krant.

Deze week gaan we ook meer horen over hoe het verder gaat met de coronamaatregelen. Welke maatregelen blijven van kracht, wordt er misschien al iets versoepeld, hoe gaat het verder met de scholen? Maar ook, kunnen we binnenkort misschien weer korte bezoekjes afleggen of naar de kapper? Eén ding is zeker; gewoon gewoon is het voorlopig echt nog niet. Hoe graag we dat ook zouden willen, we zullen aan nieuwe gewoontes moeten gaan wennen.

In de afgelopen week heb ik onder een flinke stapel brieven mijn handtekening gezet. Brieven aan jongeren, en hun ouders. Jongeren die nog niet goed in de gaten hebben wat afstand houden en thuis blijven betekent. Het is heel jammer dat dat nog niet overal goed lukt. Aan de andere kant zou de stapel brieven voor iedereen die het wél goed doet vele, vele malen groter zijn. Zo groot zelfs, dat het ondoenlijk zou zijn die daadwerkelijk te schrijven en te ondertekenen. Daarom maak ik van deze, onpersoonlijke, manier gebruik om u te bedanken. Te bedanken voor het thuis blijven, te bedanken voor het aanpassen, of juist voor het doorwerken. Samen houden we Oldebroek draaiend en alleen samen krijgen we corona onder controle!

Ik sluit af met u vooral gezondheid toe te wensen. En kracht om positief te blijven zodat we er, ondanks alles, met elkaar toch een goede tijd van gaan maken!

Alle goeds!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment