geld

OLDEBROEK - Ook voor verenigingen, dorpshuizen en sociale instellingen zijn de gevolgen van de coronacrisis groot. Net als ondernemers kunnen zij, door wegvallende inkomsten, in betalingsproblemen komen. Daarom kunnen ook deze instellingen nu uitstel van betaling aanvragen voor de gemeentelijke belastingen. Wethouder Ben Engberts: “Veel verenigingen, dorpshuizen en soortgelijke organisaties hebben door de coronacrisis momenteel weinig of geen inkomsten. We zien de zorgen van deze instellingen, vaak gerund door vrijwilligers. We zijn heel blij met deze verenigingen en de inzet van de vrijwilligers en willen hen graag een hart onder de riem steken. Daarom heeft het college van de gemeente Oldebroek besloten om voor deze groep dezelfde regeling te treffen als voor ondernemers en zzp’ers. We hopen dat dit iets van de zorgen in deze toch al lastige periode wegneemt.”

De uitbreiding van de eerdere maatregel gaat om sportverenigingen, dorpshuizen en overige sociaal belang behartigende instellingen. Zij kunnen uitstel van betaling krijgen voor de lokale heffingen, zoals OZB of rioolheffing. Het uitstel wordt standaard voor drie maanden verleend. De gemeente zal geen invorderingsrente berekenen en geen boetes of aanmaningen sturen.

Meer informatie over deze lokale maatregel en hoe u uitstel kunt aanvragen vindt u op de website:  www.oldebroek.nl/coronaondernemers

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment