prik

OLDEBROEK -  Kinderen uit de gemeente Oldebroek die dit jaar 9 jaar zijn of worden, krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en difterie, tetanus en polio (DTP) te halen. Jongeren die dit jaar 14 jaar zijn of worden krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen meningokokken ACWY te halen. Meisjes die dit jaar 13 jaar zijn of worden krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen HPV (o.a. baarmoederhalskanker) te halen. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

Herhalingsoproep

Meisjes uit verschillende geboortejaren die nog geen vaccinatie tegen HPV hebben gehaald, krijgen een herhalingsoproep om zich alsnog te vaccineren. Ook jongeren uit verschillende geboortejaren die de vaccinatie tegen meningokokken ACWY nog niet hebben gehaald, krijgen een herhalingsoproep.

Waar en wanneer

De vaccinaties zijn donderdag 12 maart in MFC De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep:

  • BMR/DTP en HPV van 13.30 - 17.00 uur
  • Meningokokken (ACWY) van 17.45 -19.30 uur

Vaccinatie gemist

Jongeren die geboren zijn in 2006 en ooit een BMR en/of D(K)TP-vaccinatie hebben gemist, nodigen we dit voorjaar uit om deze vaccinatie(s) tegelijk met de vaccinatie tegen meningokokken ACWY te halen. Dit staat dan in de uitnodigingsbrief vermeld.
Ook als de jongere niet geboren is in 2006 en nog geen 18 jaar is, kunnen gemiste vaccinaties gehaald worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de GGD.

Meer informatie

Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties vindt u op www.rijksvaccinatieprogramma.nl. Ook kunt u elke werkdag tussen 08.00 en 12.00 uur bellen met de afdeling Jeugdgezondheid van de GGD via 088 - 443 31 00 (voor 4 t/m 18-jarigen).

Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0 tot 4 jaar kunt u terecht bij de Icare JGZ via 0900  88 33.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment