omrin

OLDEBROEK - Op woensdag 19 februari 2020 kunt u met een geheel verzorgde busexcursie naar afvalverwerker Omrin in Heerenveen. Omrin verwerkt het afval van onder andere de inwoners van onze gemeente. Het bezoek start met een welkomstwoord en een uitleg over het bedrijf Omrin en haar activiteiten. Daarna gaat u op weg naar de installaties waar u inzicht krijgt in het scheidings- en/of verbrandingsproces.

PMD bij het restafval?

De gemeente Oldebroek krijgt regelmatig vragen waarom kunststof en drankkartons niet gescheiden ingezameld worden.  De gemeente heeft heel bewust gekozen voor een combinatie bron- en nascheiding. Het levert namelijk het beste resultaat bij het hergebruik van grondstoffen. Deze manier van afvalverwerking haalt plastic, metalen en drankkartons (PMD) o.a. met nascheiding achteraf uit het restafval. Tijdens de excursie ziet u hoe het hele proces gaat; van het ophalen tot aan het scheiden van het restafval.

Aanmelden

De excursie is op woensdag 19 februari. De bus vertrekt om 14.00 uur. Het verzamelpunt is op de parkeerplaats achter het gemeentehuis. Verwach wordt rond 19.30 uur weer terug te zijn in Oldebroek.
U kunt zich opgeven via //communicatie@oldebroek.nl Vermeld in de mail uw adresgegevens en telefoonnummer en met hoeveel personen u mee gaat? Voor een broodmaaltijd en drinken wordt gezorgd. Mocht u speciale dieetwensen hebben, kunt u deze in de mail aangeven.

Er kunnen 40 personen mee, dus wees er snel bij want vol=vol. Voor de anderhalf durende excursie moet u minimaal 16 jaar zijn en goed trappen kunnen lopen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment