gemeente oldebroek

OLDEBROEK -  Zoals u ongetwijfeld in het nieuws heeft gezien is er veel te doen om het beveiligingslek in Citrix. Van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) wordt het advies gegeven om de bewuste server(s) uit te zetten totdat er een definitieve oplossing voor het beveiligingslek is.

Gemeente Oldebroek  maakt ook gebruik van deze server(s).

Daarom hebben de H2O-gemeenten (Hattem, Heerde en Oldebroek) besloten om uit voorzorg deze server(s)  uit te zetten. Dat betekent het volgende voor u als inwoner:

  • U kunt geen aanvragen doen waar DigiD voor nodig is.
  • U kunt geen Cryptshare gebruiken om te mailen naar de gemeente.

Op vrijdag 24 januari 2020 hoopt Citrix een update van het systeem te kunnen leveren. De drie gemeenten zullen het zo spoedig mogelijk daarna implementeren, waarna de dienstverlening weer normaal kan functioneren.

Citrix levert updates voor verschillende versies van hun systeem op verschillende dagen. Daarom zijn er gemeenten die al eerder een update hebben. De update voor de versie van Citrix die de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek gebruiken is op 24 januari 2020 beschikbaar.

Mail naar raadsleden

Veel raadsleden kunnen geen mail meer ontvangen of versturen via hun gemeentelijke e-mail account, behalve wanneer ze naar het gemeentehuis gaan. Dit betekent dat u waarschijnlijk wat langer moet wachten op een reactie wanneer u naar een raadslid heeft gemaild.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment