mei

WEZEP -  De gemeente Oldebroek is al een aantal jaren bezig om winkelcentrum Meidoornplein in Wezep op te knappen. Eerder werd al het grote en kleine plein voorzien van nieuwe bestrating, lichtmasten en groen. Ook enkele winkeliers knapten hun winkel op.Nu is de volgende fase van de vernieuwing van het winkelcentrum aanstaande. De Lidl en Plus supermarkt hebben een plan gemaakt waar het gemeentebestuur van Oldebroek erg enthousiast over is. Ze hebben de handen ineen geslagen om het winkelcentrum een grondige opknapbeurt te geven.

De Lidl supermarkt gaat verplaatsen en uitbreiden, de Plus supermarkt gaat uitbreiden en de gemeente Oldebroek gaat de openbare ruimte opnieuw inrichten. Ook wordt de Meidoornpassage geheel gerenoveerd en komt er een nieuwe plek voor het monument. De muziekkoepel krijgt een nieuwe plaats bij het dorpshuis. De nieuwe inrichting van de openbare ruimte moet straks meer parkeerruimte bieden en qua inrichting aansluiten bij het enkele jaren gelden opgeknapte deel. Daarnaast vindt de gemeente Oldebroek het belangrijk dat de ondernemers ook gaan investeren in duurzaamheid en de uitstraling van hun winkelpanden. Wethouder Bergkamp: “Samen maken we winkelcentrum Meidoornplein aantrekkelijk en toekomstbestendig, dat doen de supermarkten en de gemeente niet alleen, daar hebben we alle ondernemers bij nodig! Zo blijft het ook in Wezep goed wonen en aantrekkelijk winkelen”.

Het laatste woord is aan de gemeenteraad. Zij beslist in december of zij ruim 2 miljoen euro beschikbaar wil stellen om dit plan mogelijk te maken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment