mantelzorg

OLDEBROEK -  Mantelzorgers zorgen voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Soms ben je er niet van bewust dat je een mantelzorger bent, zoals moeder Monique. En hoe zwaar de zorg vaak is. Dan is fijn om extra ondersteuning te krijgen. Bijvoorbeeld van een mantelzorgcoach.

Monique: “In 2016 werd ik moeder. Mijn zoon werd na een zorgeloze zwangerschap te vroeg geboren. Hij bleek een zeldzame chromosoomafwijking te hebben. Voor zijn eerste verjaardag moest hij een risicovolle operatie ondergaan. Zijn ontwikkeling is vertraagd dus zijn er allerlei therapieën nodig. In zijn tweede levensjaar constateerde de fysiotherapeut bij het revalidatiecentrum dat hij waarschijnlijk nooit zelfstandig zou kunnen lopen.

In oktober 2018 werd ik door de gemeente Oldebroek uitgenodigd voor de mantelzorgbijeenkomst. Mantelzorgbijeenkomst? Ik ben gewoon moeder, geen mantelzorger dacht ik. Het duurde lang voordat ik me realiseerde dat mijn partner en ik meer dan fulltime bezig waren met de zorg voor onze zoon. Tijdens een burn-out realiseerde ik me dat ik niet alles alleen hoef te doen. Ik heb moeten leren hulp te accepteren en dat geeft veel ruimte. Dat gun ik iedereen! Zijn er dingen waar je tegenaan loopt, hoe klein en simpel het ook lijkt; voel je niet bezwaard en vraag hulp. Je bent niet alleen.”

Mantelzorgcoaches

Heeft u als mantelzorger behoefte aan een steuntje in de rug? Dan zijn de mantelzorgcoaches er voor u. Dit zijn vrijwilligers die affiniteit hebben met mantelzorg of zelf ook mantelzorger zijn (geweest). Hij of zij kan u bijvoorbeeld helpen weer overzicht te krijgen of een tijdje met u optrekken en meedenken.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Sociaal Team via www.oldebroek.nl/mantelzorgcoach of telefonisch via 0525 63 83 33.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment