gemeentehuis oldebroek

OLDEBROEK -  Ieder jaar vindt de Week van Respect plaats, dit jaar in de week van 4 t/m 10 november 2019. Deze week staat landelijk in het teken van respect. Ook in de gemeente Oldebroek staat het thema respect centraal. Zo kunnen jongeren een Helden Award winnen en worden er verschillende gastlessen gegeven in de gemeente. "Voor mij betekent respect een ander in zijn waarde laten”, vertelt oud-waarnemend burgemeester Snijder-Hazelhoff. “Als burgemeester ben je er voor de inwoners. Een luisterend oor bieden staat voor mij voorop. Niet met respect behandeld worden ontstaat vaak uit onbegrip. Door samen het gesprek aan te gaan, kom je wel weer tot elkaar”. Wethouder Liesbeth Vos vult aan: “Als je het nog niet met elkaar eens bent, is juist uitleggen waarom je iets doet belangrijk."

Respect is iets van iedere dag

Janneke Snijder-Hazelhof: “Tijdens de Week van Respect krijgt het extra aandacht, maar het is het hele jaar een issue. Respect is iets van iedere dag.” Jongerenwerker Rieneke Uitslag van Nummer 13 vult hierop aan: “Respect zit in de kleine dingen. Elkaar gewoon op straat vriendelijk gedag zeggen of alleen even een positieve blik toewerpen, dat betekent respect voor mij en de jongeren hier.”

Bereid om iets te doen

Een onderdeel van Nummer 13 is het Tienerhonk in Oldebroek: een inloop- en activiteitencentrum voor tieners. “Ik merk dat jongeren altijd wel iets willen doen voor een ander,”  vertelt Rieneke. “Ze zijn bereid, maar hebben anderen nodig om het daadwerkelijk te doen. Laatst gingen we met een groep tieners Oud-Hollandse spelletjes spelen met de bewoners van de Hullen. Dat was een verrassend leuke middag vol verbinding tussen en jong en oud. En nu stellen de jongeren zelf voor om weer te gaan."

Helden Award

Tijdens de Week van Respect reikt de gemeente Oldebroek de Helden Award uit. Jeugd tussen de 6 en 21 jaar uit de gemeente Oldebroek die zich uitzonderlijk inzet voor een ander, een vereniging of de gemeente komt in aanmerking voor de award. “Het is belangrijk om een jongere die iets goeds doet erkenning te geven,” vindt de oud-burgemeester. “Zoals de jonge mantelzorger en brandweervrijwilligers, dat zijn voor mij de helden van onze samenleving."

Ken je iemand die de Helden Award verdient? Kijk op www.oldebroek.nl/heldenaward en meld iemand aan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment