gemeente oldebroek

OLDEBROEK - Op donderdag 17 oktober is het de dag van de armoede. Op deze dag staan we stil bij het feit dat ruim 1 miljoen mensen in Nederland dagelijks de gevolgen van armoede voelen. In de gemeente Oldebroek zijn er ongeveer 750 huishoudens die op of rond het sociaal minimum leven. Heeft u een laag inkomen of schulden? De gemeente Oldebroek kijkt graag met u mee of u gebruik kunt maken van een van de regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo kunt u onverwachte kosten misschien toch betalen. Of kunt u, of uw kind, ook meedoen aan activiteiten die voor anderen vanzelfsprekend zijn. 

Ondersteuning bij thuisadministratie

Bent u het financiële overzicht kwijt? Bij Schuldhulpmaatje en Humanitas thuisadministratie kunnen inwoners met geldproblemen aankloppen voor gratis hulp van deskundig getrainde en betrouwbare vrijwilligers. Schuldhulpmaatje Oldebroek kunt u bereiken via www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/oldebroek en info@schuldhulpmaatjeoldebroek.nl. Humantitas kunt u bereiken via 06 30 76 51 04 of liesbethsmit@live.nl.

Kinderen kunnen mee doen

Om kinderen mee te kunnen laten doen, zijn er twee regelingen in de gemeente Oldebroek. Door het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan ieder kind meedoen aan sport, kunst en cultuur. De kosten voor contributie of lesgeld worden betaald en ook kleding of materialen. Daarnaast is er de activiteitenbijdrage. Dit is een extra bijdrage van de gemeente voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur of scholing. Denk aan een schoolreisje, abonnement en lidmaatschap, materialen voor hobby’s of kaartjes voor een concert of sportwedstrijd. Ook kunt u contact opnemen met stichting Leergeld Noord Veluwe. Ook zij bieden ondersteuning bij verschillende activiteiten. Kijk op www.leergeldnoordveluwe.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de verschillende regelingen op www.oldebroek.nl/laaginkomen. Heeft u een andere vraag of wilt u graag met iemand in gesprek? Neem dan contact op met het Sociaal Team. U kunt iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur terecht bij het Sociaal Team in Multifunctioneel Centrum de Brinkhof in Wezep. Telefonisch is het Sociaal Team van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar via tel. 0525 63 83 33.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment