gemeentehuisoldebroek

OLDEBROEK - Woont u in een eigen koopwoning? Dan kunt u tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om uw woning duurzaam en toekomstbestendig te maken. U kunt hiermee bijvoorbeeld uw woning isoleren, zonnepanelen plaatsen, uw badkamer op de begane grond plaatsen of asbest uit uw woning verwijderen.

Energiezuinig en toekomstbestendig wonen

Veel woningen in de gemeente Oldebroek kunnen wel een verbetering gebruiken in duurzaamheid en toekomstbestendigheid, maar investeringen daarvoor kosten vaak (veel) geld. De gemeente Oldebroek én de provincie Gelderland vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuiniger en toekomstbestendiger worden gemaakt. Daarom bieden zij u samen met de provincie de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor het verbeteren van uw huis: de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’. Deze lening vervangt de Duurzaamheidslening en de Blijverslening.

Eén regeling

Door alle leningen voor het verbeteren van woningen onder één regeling aan te bieden, hoeft u niet meer uit te zoeken welke lening voor uw woonwens geschikt is of meerdere aanvragen te doen als u uw woning wilt aanpassen. Vertrekpunt voor de regeling is duurzaamheid, daarom moet er wel altijd een energiebesparende of -opwekkende maatregel getroffen worden.

Met de lening is het mogelijk investeringen te doen voor:

  • Energiemaatregelen, zoals plaatsen van zonnepanelen, isoleren van de woning etc.
  • Ingrepen om uw woning levensloopbestendig te maken, zoals aanbrengen traplift, realisatie van een slaapkamer en badkamer op de begane grond etc.
  • Asbestsanering
  • Funderingsherstel

Aanvragen en meer informatie

Meer informatie over de lening en het aanvraagformulier vindt u op de pagina Toekomstbestendig Wonen Lening. Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 0525 63 82 00.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment