eenzaam

OLDEBROEK - Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Maar voor meer dan 2.300 van onze inwoners is dit een dagelijks probleem en het gaat dan zeker niet alleen om ouderen. De Gemeente Oldebroek vindt eenzaamheid een zeer belangrijk thema. Daarom werkt de gemeente met verschillende partijen samen om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen. Ook u kunt daarbij helpen. Van 1 tot en met 8 oktober 2019 is het de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Landelijk wordt er in die week extra aandacht gevraagd voor dit probleem. Ook in de gemeente Oldebroek. Zo organiseert de Kerngroep Eenzaamheid op maandag 30 september een startbijeenkomst. In deze bijeenkomst worden de verschillende kanten en gevolgen van eenzaamheid benoemd en worden ervaringen uitgewisseld rondom een lokale aanpak.

Welkom op de ontmoetingsdag

Op zaterdag 5 oktober bent u tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom in De Huiskamer van Wezep aan het Meidoornplein in Wezep. Maak kennis met de verschillende organisaties die zich inzetten tegen eenzaamheid. Doe mee met workshops en ontmoet elkaar onder het genot van een gratis kopje koffie of thee. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de gezamenlijke kerken van Wezep en Hattemerbroek en De Huiskamer van Wezep.

Daarnaast is eenzaamheid op zondag 29 september in iedere kerk in Wezep en Hattemerbroek het thema van de prediking.  

Wethouder Liesbeth Vos: “Zo min mogelijk eenzaamheid in de gemeente Oldebroek; dat bereiken we alleen door de handen ineen te slaan. Professionals, vrijwilligers, maar ik doe vooral een beroep op u als inwoner. Want een klein gebaar kan voor iemand die zich eenzaam voelt al een wereld van verschil maken.’
 

Wat u kunt doen

Iedereen, jong of oud, kan iets doen tegen eenzaamheid. Door contact te leggen met iemand van wie je vermoedt dat hij of zij zich eenzaam voelt. Een steuntje in de rug van een familielid, vriend of buur kan veel betekenen. Het zijn de kleine dingen die het doen. Kijk eens op www.eentegeneenzaamheid.nl. Hier leest u hoe u eenzaamheid herkent, waar u eenzaamheid kunt melden en vindt u praktische tips hoe u zelf iets kunt doen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment