mantel

OLDEBROEK - Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Voor dat belangrijke werk geeft de gemeente hen jaarlijks een blijk van waardering; het mantelzorgcompliment in de vorm van een mantelzorgpakket en een Verwendag of cadeaubon (voor jonge mantelzorgers). Krijgt u zorg of ondersteuning van een mantelzorger? Dan kunt u hem of haar aandragen voor dit mantelzorgcompliment. U kunt maximaal één mantelzorger aandragen. Als u van meerdere jonge mantelzorgers (t/m 23 jaar) zorg ontvangt, mag u ze allemaal opgeven. Uw mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente Oldebroek te wonen.

Wat is het mantelzorgcompliment?

  • Cadeaubon voor jonge mantelzorgers (t/m 23 jaar).
  • Mantelzorgpakket voor volwassen mantelzorgers (vanaf 24 jaar): Tijdens de ‘Mantelzorgmarkt’ op zaterdag 9 november kunnen volwassen mantelzorgers hun eigen mantelzorgpakket van in totaal € 50,- samenstellen, bij verschillende kraampjes van lokale ondernemers.
  • Verwendag voor volwassen mantelzorgers: op zaterdag 9 november van 10.00 – 15.00 uur wordt de ‘Dag zonder zorgen’ georganiseerd. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet met workshops, optredens en een lunch.

Jonge mantelzorgers    

Er zijn ook jonge mantelzorgers. Dit ben je wanneer er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is en je je daarover vaak zorgen maakt. De jonge mantelzorger helpt thuis vaak mee of zorgt vaak voor een familielid. Het gaat om kinderen en jongeren tot en met 23 jaar.

Aanmelden mantelzorgcompliment

U kunt uw mantelzorger aanmelden op verschillende manieren:

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 oktober 2019.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment