gemeente oldebroek

OLDEBROEK - We worden steeds ouder en de meeste mensen voelen zich gezond. Toch is er nog veel werk aan de winkel in de aanpak van roken, problematisch alcoholgebruik, overgewicht en het stimuleren van meer bewegen. Er wordt al veel gedaan, maar waar liggen kansen om samen meer of het slimmer te doen? Daarover wil de gemeente met organisaties en inwoners in gesprek, wat moet leiden tot een lokaal Preventie- en Sportakkoord. Organisaties in de gemeente Oldebroek zijn uitgenodigd om mee te denken op 9 en 16 september. De bijeenkomsten voor organisaties zijn verdeeld in vier thema’s:

  • 9 september van 16.00 tot 18.00 uur

Zorg & Ondersteuning (Huisartsen, Maatschappelijke organisaties en Verzekeraars)

  • 9 september van 19.00 tot 21.00 uur

Ontmoeten & bewegen (Dorpshuizen, Sportverenigingen en speeltuinen)

  • 16 september van 16.00 tot 18.00 uur

Leren & ontwikkelen (Scholen & Kinderopvangorganisaties)

  • 16 september van 19.00 tot 21.00 uur

Ondernemen (Bedrijvenkringen en Horeca Nederland)

 Inwonerspanel

De gemeente vraagt inwoners mee te denken in een, nog op te richten, inwonerspanel. Dit panel komt een aantal keren bij elkaar, vanaf medio oktober.

Lokale aanpak

De Rijksoverheid heeft een Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland over de aanpak van roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht. Gemeenten zijn een van deze partners. Ook is er een Nationaal Sportakkoord, met afspraken om te zorgen dat iedereen zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport kan hebben.

“De gemeente Oldebroek wil sterker inzetten op concrete, lokale samenwerking. Daarom vertalen we deze nationale akkoorden naar een lokaal akkoord. Daarbij hebben we specifieke doelen voor ogen. We willen dat kinderen een goede start maken en daar hun leven lang profijt van hebben, actieve volwassenen die fit hun pensioen in gaan en ouderen met veel gezonde levensjaren en die zo lang mogelijk meedoen in de samenleving.”, Aldus wethouders Liesbeth Vos en Bob Bergkamp.

De uitkomsten van de bijeenkomsten en het inwonerspanel gebruikt de gemeente voor de totstandkoming van het lokale preventie- en sportakkoord.

 Aanmelden

Organisaties die geen uitnodiging hebben ontvangen of inwoners die zich willen aanmelden voor het inwonerspanel kunnen mailen naar mzaalmink@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment