Start bouw appartementen plan De Krone Wezep 01

WEZEP - Op donderdag 18 juli 2019 verrichtte wethouder Liesbeth Vos-van de Weg de officiële handeling die de bouw van de appartementen in het plangebied van De Krone (Stationsweg Wezep) inluidt. Met het storten van een betonlaag is het officiële startsein voor de bouw van 11 appartementen gegeven. Deze appartementen vormen het sluitstuk van het project De Krone dat gebouwd is op het terrein van voormalige meubelfabriek Spakman en muziekhuis Souman, het achterliggende veld en het voormalige volkstuinencomplex De Krone.

Wethouder Vos-van de Weg mocht de hendel overhalen om het eerste beton te storten. Wethouder Vos: “Deze elf appartementen vormen het sluitstuk van een uitdagend project. De kopers zijn vooral oudere mensen uit Wezep en in sommige gevallen zelfs familie van mensen die in de grondgebonden woningen wonen die eerder zijn gebouwd. Dat maakt De Krone echt een onderdeel van de Wezepse samenleving.”

Aannemer Weever uit Kampen verwacht tot april 2020 nodig te hebben om de appartementen op te leveren. Het grote bouwverkeer gaat via de Stationsweg. Later kan het werkverkeer via de bestaande wegen in de wijk gaan rijden; daar zijn geen alternatieven voor. Na de bouw zal door projectontwikkelaar RVG Wezep BV het terrein rond het woongebouw en het groene veld in het hart van het plan woonrijp worden gemaakt. Samen met de bewoners maakt de gemeente een plan voor de inrichting en het gebruik van het groene hart van plan De Krone.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment