Mevrouw Tanja Haseloop Amsing

OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek heeft op donderdagavond 4 juli 2019 mevrouw T.H. Haseloop-Amsing uit Leek (52 jaar, VVD) aanbevolen voor benoeming als nieuwe burgemeester van de gemeente Oldebroek. Mevrouw Tanja Haseloop-Amsing heeft bestuurlijke ervaring als wethouder in de periode 2010-2014 (gemeente Leek) en vanaf 2014 als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Leek, nu Westerkwartier. Beroepshalve voert zij management- en advieswerkzaamheden uit.

Voorzitter Engbert Jan Ruitenberg van de vertrouwenscommissie: “In mevrouw Haseloop zien wij een energieke en daadkrachtige burgemeester, die er voor de volle breedte van de samenleving van Oldebroek wil zijn en de belangen van Oldebroek in de regio weet te behartigen.”

De nieuwe burgemeester volgt Adriaan Hoogendoorn op, die per 9 juli 2018 burgemeester van de gemeente Midden-Groningen is. De tussenliggende periode is ingevuld door Janneke Snijder-Hazelhoff als waarnemend burgemeester.

De vertrouwenscommissie heeft in de afgelopen maanden de aanbeveling voorbereid op basis van de profielschets die op 28 februari 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld. De vertrouwenscommissie bestond uit Engbert Jan Ruitenberg (voorzitter vertrouwenscommissie; fractievoorzitter ChristenUnie), André Boer (fractievoorzitter Algemeen Belang Oldebroek), Bert-Jan Dokter (fractievoorzitter PvdA/Burgerpartij Oldebroek), Erik Doornwaard (fractievoorzitter SGP), Henk Kemp (fractievoorzitter VVD), Renske van der Veen-Schoonhoven (raadslid CDA). Als adviseur was toegevoegd wethouder Liesbeth Vos-van de Weg. De commissie is in haar werkzaamheden ondersteund door Maurits van de Geijn (gemeentesecretaris) en Hans Tabak (raadsgriffier).

De aanbeveling wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is definitief zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Tanja Haseloop-Amsing op donderdag 3 oktober 2019 als nieuwe burgemeester van Oldebroek beëdigd en geïnstalleerd wordt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment