gemeente oldebroek

OLDEBROEK -  De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek gaan gezamenlijk in beroep tegen de omgevingsvergunning voor Walibi Holland. In deze omgevingsvergunning staat onder andere beschreven welke geluidsnormen gelden bij grote (muziek)evenementen zoals Opwekking, Defqon en Lowlands. Doel van het beroep is er voor te zorgen dat een goede/volledige belangenafweging plaatsvindt en dat de hinder aanvaardbaar is.

De gemeenten hebben geen bezwaren tegen de evenementen op zich. Het gaat erom dat de hinder ervan acceptabel is. “Als de wind richting de Veluwe staat, wordt het zware basgeluid als zeer indringend ervaren en is er soms buiten geen normaal gesprek te voeren”, aldus wethouder Groothuis van de gemeente Nunspeet. De gemeente Dronten heeft de omgevingsvergunning verruimd. Lowlands mag ’s nachts een uur langer door gaan en Defqon krijgt een volledige festivaldag extra. Daarnaast is de geluidnorm met zo’n 12-13 dB verhoogd zonder onderbouwing. Voor elk bedrijf geldt dat een verruiming van de geluidnormen alleen kan met een hele goede onderbouwing en belangenafweging. Dit geldt ook voor Walibi.

Mede daarom vinden er aankomend weekend – net als in 2018 bij Lowlands – geluidmetingen plaats in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek tijdens Defqon. De evenementenvergunning van Defqon voldoet nog aan de vergunning van 2014. Er is dit jaar dus nog geen sprake van de extra festivaldag.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment