voedselbankOLDEBROEK - Het is niet altijd gemakkelijk; huur en rekeningen betalen én boodschappen doen. Of dat nou voor u alleen is, of voor uw gezin. Houdt u te weinig geld over voor boodschappen? De voedselbank kan u tijdelijk helpen met een voedselpakket. Of u voor hiervoor in aanmerking komt, hangt af van hoeveel geld u maandelijks overhoudt voor eten en kleding.

Uitrekenen of u een pakket kunt krijgen

Het werkt zo: men telt al uw inkomsten op. Kinderbijslag en bijverdiensten van kinderen tellen niet mee. De noodzakelijke uitgaven, zoals huur, water en licht, worden van uw inkomsten afgetrokken. Voor sommige kosten wordt  een maximum gebruikt. Er blijft daarna een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? Dan kan de Voedselbank Elburg-Oldebroek u helpen.

Voorbeeld

U bent een stel met twee kinderen. Voor eten en kleding heeft u per maand minder dan € 495 beschikbaar. U kunt dan een voedselpakket aanvragen.

Uw normbedrag

In onderstaande tabel ziet u welk normbedrag voor u geldt. De normbedragen zijn per maand. En de hoogte hangt af van de grootte van uw gezin.

voe

Voedselpakket aanvragen

Denkt u dat u in aanmerking komt voor een voedselpakket? U kunt een aanvraag doen door het aanmeldingsformulier in te vullen. U vindt het formulier op www.voedselbankelburgoldebroek.nl/intake.
Het ingevulde aanmeldingsformulier kunt u mailen naar info@voedselbankelburgoldebroek.nl of per post sturen naar Voedselbank Elburg-Oldebroek, ’t Straatje 6, 8081 RN  Elburg. Wilt u telefonisch contact? Bel dan naar 0525 62 14 14 of 06 22 50 85 93.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment