logo NIXzonderID

OLDEBROEK -  Tot 3 juni is de landelijke actie ‘NIXzonderID'. Deze periode vraagt de gemeente Oldebroek jongeren hun identiteitsbewijs (ID) alvast klaar te houden als zij drank of sigaretten kopen. Ook worden verstrekkers opgeroepen om de leeftijdscheck te doen. 

Leeftijdscheck is lastig

Verstrekkers van alcohol mogen geen alcohol of tabak verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. In de praktijk is het echter vaak lastig om de leeftijdscheck te doen. Jongeren zien er ‘ouder’ uit. De kassière vindt het moeilijk om te vragen. Of het wordt ‘vergeten’. 

Pas als het laten zien van een ID normaal is en jongeren ook écht niks meekrijgen als ze jonger zijn dan 18 is NIX18 helemaal succesvol.

Ouders zijn belangrijk!

Veel ouders denken dat het beter is dat hun zoon of dochter thuis alcohol drinkt dan buiten de deur. Maar niks is minder waar. Onderzoek heeft aangetoond dat jongeren die thuis leren drinken uiteindelijk meer gaan drinken dan jongeren die dat thuis niet deden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat jongeren het normaal vinden dat ouders regels stellen over roken en drinken.

Het resultaat: kinderen van ouders die duidelijke regels stellen ten aanzien van alcohol en roken, drinken of roken pas op latere leeftijd (of beginnen er helemaal niet aan!).

Kijk voor tips en meer informatie op: www.nix18.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment