plu

WEZEP - De wethouders Vos, Bergkamp en Engberts van de gemeente Oldebroek brachten onlangs een werkbezoek aan Plukon Wezep. Tijdens het bezoek werden zij bijgepraat over Plukons initiatieven voor verduurzaming. Ook kwam de werving en het vasthouden van personeel aan de orde.

Van kipverwerker naar maaltijdsalades

Vanaf de jaren ’60 verwerkt Plukon, toen nog Friki geheten, pluimvee in de fabriek in Wezep. De brand die de locatie in 2017 plat legde was een zwarte bladzijde in de historie van het bedrijf, maar zorgde er tevens voor dat een hypermoderne nieuwe fabriek herrees. Het slachten en verwerken van kippenvlees wordt niet meer in Wezep gedaan. De nieuwe fabriek is gespecialiseerd in het produceren van verse maaltijden, stoommaaltijden en wokschotels. Zo worden onder meer de maaltijdsalades van verschillende grote supermarktketens samengesteld in Wezep.

Initiatieven voor verduurzaming

De nieuwe Plukon-locatie voldoet aan de allerhoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, efficiency en voedselveiligheid. Het pand voldoet aan de 5-sterren BREEAM-certificering: gasloos en met ruimte voor meer dan 2.000 zonnepanelen. Voor de opvang van regenwater is een wadi aan de overzijde van de weg gerealiseerd. Deze kan 64.000 m² water infiltreren dat anders naar de waterzuivering zou worden afgevoerd.

Flink personeelsbestand

Bij Plukon zijn meer dan 433 vaste medewerkers aan de slag waarvan een deel als student op de zaterdagen. Daarnaast is er een pool van 100-250 uitzendkrachten. Om hen aan het bedrijf te binden is een traineeprogramma opgezet en worden studenten gesteund bij onderzoeksopdrachten die bij het bedrijf uitgevoerd kunnen worden.

Werkbezoek aanvragen

Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden. Dit kan via mmiddendorp@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment