sociaalteamgemeenteoldebroek1

OLDEBROEK -  Bent u 75 jaar of ouder en heeft u vragen over welzijn, zorg, wonen, vervoer en financiën? Dan kunt u in gesprek gaan met een vrijwillige ouderenadviseur vanuit ouderenorganisatie SWO (Senioren Wezep Oldebroek). Uiteraard hebben de adviseurs een geheimhoudingsplicht, zodat uw privacy gewaarborgd is.

75+ ers en senioren van 85-90

SWO biedt zelfstandig wonende inwoners van de Gemeente Oldebroek structureel een preventief huisbezoek aan in het jaar dat men 75 jaar wordt. In het najaar van 2019 worden daarvoor de inwoners geboren in 1944 benaderd. Daarnaast vinden in het voorjaar huisbezoeken plaats bij een groep senioren tussen de 85 en 90 jaar die nog zelfstandig wonen. Dit voorjaar zijn de inwoners geboren in 1930 en 1931 aan de beurt.

Doel van het huisbezoek

Het huisbezoek geeft de adviseurs een beeld van de leefwereld, de gezondheid en zelfredzaamheid van de senioren. Waar is behoefte aan? Wat zijn de knelpunten? Daarnaast ontvangen senioren informatie over wonen, zorg, mantelzorg, hulpmiddelen, vervoer, financiën of activiteiten, zodat ze op een prettige en leefbare manier zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en deel uit blijven maken van de samenleving.

Ook kunnen de adviseurs ingeschakeld worden bij de voorbereiding op - en de ondersteuning bij het zogenaamde keukentafelgesprek; met name wanneer de cliënt onvoldoende mantelzorgers heeft. De vrijwillige ouderenadviseur is een onafhankelijke cliëntondersteuner en staat altijd aan de kant van de cliënt.

Vragen?

Aanvragen voor bezoek door een vrijwillige ouderenadviseur kunt u doen bij Senioren Wezep Oldebroek tel. 038 37 62 716, info@seniorenwo.nl of via Sociaal Team Gemeente Oldebroek tel. 0525 63 83 33, sociaalteam@oldebroek.nl. Momenteel bestaat het team vrijwillige ouderenadviseurs uit Hans Meijer, Anneke Meijer, Heidi Reusken en Martha Junte.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment