DSC02155

OLDEBROEK - Net zoals voorgaande jaren doet de gemeente Oldebroek mee met de Landelijke Compostactie. Op zaterdag 30 maart kunnen inwoners gratis compost afhalen. Met deze actie wil de gemeente de inwoners bedanken  voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). Let wel: op=op

Van 09.00 tot 11.00 uur kun je compost in zakken ophalen. Je kunt maximaal twee zakken per huishouden ophalen. Dit kan bij de Gemeentewerf, Amperestraat 13 in Wezep of buiten bij het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek.

Bedankt

Van het gft-afval wordt compost en groene stroom gemaakt. Compost is dus zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde. Daarom vraagt de gemeente inwoners hun afval goed te scheiden.

Natuurlijke balans

Compost is perfect voor het gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten.

Groene stroom voor duizend woningen

Van het GFT wordt ook groene stroom gemaakt. Bijna duizend woningen kunnen al een heel jaar van stroom worden voorzien dankzij de het GFT-afval van de Noord-Veluwe.

Wat mag in de groene container?

We zijn al op de goede weg met het scheiden van GFT. Maar het kan nog beter. Daarom nog even op een rijtje wat er in de groene container mag: Loof, schillen, resten van aardappelen, groente en fruit, etensresten, ook vis en vlees, eierschalen en doppen van pinda's en noten, snijbloemen en kamerplanten, koffiedik en- filters, theezakjes en theebladeren, stro en mest van kleine huisdieren, gras en bladeren, klein snoeiafval, onkruid, tuinplanten (geen zand).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment