gemeente

WEZEP - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek bracht op 12 februari 2019 een werkbezoek aan Villa ExpertCare in Wezep. Tijdens het bezoek werd een presentatie gegeven over de zorg die er wordt geboden. Ook werd de ontwikkeling voor de toekomst besproken.

In 1997 startte het Rode Kruis een Mappa Mondo-locatie in Wezep. Drie jaar geleden nam ExpertCare over en maakte er een Villa ExpertCare-locatie van. De locatie in Wezep is één van de vier Villa’s van ExpertCare in Nederland.

Huiselijke zorg voor ernstig zieke kinderen

In de Wezepse locatie krijgen chronisch of ernstig zieke kinderen van 0 tot 18 jaar intensieve kinderverpleging. Gespecialiseerde verpleegkundigen bieden zorg in een huiselijke omgeving, waardoor een ziekenhuisopname kan worden verkort of zelfs voorkomen. Kinderen kunnen (tijdelijk) wonen in de Villa-locatie of er een aantal nachten per week logeren. Daardoor worden de ouders even ontlast en blijft het kind in een huiselijke omgeving.

Opgenomen in de Wezepse maatschappij

De Wezepse Villa van ExpertCare, gelegen bij het station van Wezep, kenmerkt zich door de prachtige locatie. In de ruime tuin staan veel bomen en er is een mooie moestuin. Deze wordt vooral door vrijwilligers uit Wezep en omstreken onderhouden. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief bij het koken, als chauffeur bij ritten naar het ziekenhuis, bij verschillende klusjes in het huis, als voorlezer of om spelletjes met de kinderen te doen. Omdat er ook flexibele dagopvang mogelijk is, is de Villa voor ouders in Noord- en Oost-Nederland een welkome aanvulling op het bestaande zorgaanbod.

Werkbezoek aanvragen

Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden. Dit kan via mmiddendorp@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment