ambtsketen

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek is op zoek naar een nieuwe burgemeester. De provincie Gelderland en de eigen gemeenteraad spelen een belangrijke rol in die procedure. Een commissie bestaande uit gemeenteraadsleden, de zogenaamde ‘Vertrouwenscommissie’, gaat aan de slag om een nieuwe burgemeester voor Oldebroek te vinden. Alle fracties uit de gemeenteraad zijn vertegenwoordigd in deze commissie. Hun eerste actie is het opstellen van een profielschets. Aan welke eisen en eigenschappen moet de nieuwe burgemeester voldoen? De profielschets gaat daar antwoord op geven.

Praat mee over profiel nieuwe burgemeester!

De gemeenteraad van Oldebroek vindt het belangrijk dat ook de inwoners van Oldebroek betrokken zijn bij het opstellen van de profielschets. Aangeven aan wat voor persoon u denkt bij de nieuwe burgemeester kan op meerdere manieren:

  • Bezoek de nieuwjaarsreceptie op 9 januari

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op woensdagavond 9 januari is er een aantal korte groepsgesprekken waarin u kunt meepraten over het profiel van de nieuwe burgemeester. In verschillende sessies kunnen inwoners met 8 personen tegelijk en gedurende 8 minuten meepraten over de wensen voor een nieuwe burgemeester. De receptie begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het gemeentehuis in Oldebroek. Kom dus en praat mee!

  • Doe tot en met 23 januari mee met de digitale consultatie

Via de internetsite www.BurgemeesterOldebroek.nl kunt u tot en met woensdag 23 januari 2019 als inwoner van Oldebroek uw mening geven over de eigenschappen voor de nieuwe burgemeester. U vult hiervoor tien stellingen en een open vraag in. Als u geen gebruik maakt van internet kunt u een bekende vragen om u te helpen of u neemt contact op met de griffier van de gemeenteraad.

De Vertrouwenscommissie verzamelt alle wensen en verwachtingen en verwerkt deze in de definitieve profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Tijdpad procedure nieuwe burgemeester

Een nieuwe burgemeester is er niet zomaar. Hiervoor is een zorgvuldige en daarmee lange procedure opgezet die doorloopt tot de zomer van 2019. Op www.oldebroek.nl/nieuweburgemeester leest u hier meer over.

Meer informatie

Op www.oldebroek.nl/nieuweburgemeester vindt u ook nadere informatie. Via de media zullen markante momenten tijdens de procedure worden gecommuniceerd door de gemeente of de provincie Gelderland. Voor vragen kunt u ook terecht bij de griffier van de gemeenteraad, de heer Hans Tabak (0525 638200 of htabak@oldebroek.nl).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment