gemeente oldebroek

OLDEBROEK - Op 7 januari 2019 begint de kap van 73 Amerikaanse eiken. De boomwortels hebben te weinig groeiruimte en bij een harde wind kunnen ze omwaaien. Dat maakt de bomen onveilig. De kapwerkzaamheden duren ongeveer 6 dagen.

Verkeer

Delen van de weg zijn afgesloten en verkeer wordt omgeleid. Omwonenden kunnen hun huis gewoon bereiken. De begraafplaats aan de Mheneweg Zuid is te voet of met de fiets bereikbaar via een pad. Tijdens een uitvaart ligt de kap stil.

Nieuwe bomen

Als de gemeente bomen kapt, worden er weer nieuwe bomen geplant waar dat kan. Aan de Mheneweg Zuid gaat dit niet lukken vanwege de te smalle berm. Gelukkig zijn er andere oplossingen binnen de gemeente. Via het succesvolle project ‘boom in eigen voortuin’ zijn er deze herfst 65 bomen uitgedeeld aan inwoners, verspreid over de gemeente.

Bomen in Oldebroek

Elk jaar zijn er boomveiligheidscontroles. Daaruit blijkt of bomen veilig en gezond zijn of niet. Als een boom niet in orde is, dan wordt hij gekapt en komt er een nieuwe boom. Gaat het om meer bomen bij elkaar, dan is er overleg met bewoners over mogelijkheden voor nieuwe bomen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Duivendansweg in Wezep. Daar zijn beuken gekapt vanwege een slechte conditie. In november 2018 zijn daar, in samenwerking met omwonenden, nieuwe lindebomen geplant.

Vragen

Voor vragen over het beheer van gemeentelijke bomen kunt u contact op nemen met de heer J. Fidder, regisseur openbaar groen en boombeheerder. Bereikbaar op 0525 638200 of via jfidder@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment