vuurwerk 025

OLDEBROEK - Ook dit jaar zet gemeente Oldebroek zich weer in voor een gezellig en veilig verloop van oud en nieuw. Om het nieuwe jaar goed in te luiden, is het belangrijk dat iedereen zich aan een aantal regels houdt.

Vuurwerk afsteken mag van maandagavond 31 december 18.00 uur tot en met dinsdagnacht 1 januari 02.00 uur. Illegaal vuurwerk afsteken of in uw bezit hebben, is verboden. De verkoop van vuurwerk is op 28, 29 en 31 december 2018.

Tips bij vuurwerk afsteken

Vuurwerk afsteken hoort er bij tijdens de jaarwisseling, maar het brengt ook gevaren met zich mee. Let alstublieft op uw veiligheid en die van uw omgeving tijdens oud en nieuw. Pas extra op bij woningen met een rieten kap. Tips en regels voor het afsteken van vuurwerk vindt u op www.veiligheid.nl.

Vuur stoken

U heeft een ontheffing van de gemeente nodig om vuur te stoken met oud en nieuw. Let op dat u daarvoor alleen snoeihout en ander schoon hout gebruik.

Carbid schieten

Carbidschieten is verboden binnen de bebouwde kom (artikel 2:35 van de APV). Buiten de bebouwde kom mag dit van maandagochtend 31 december 10.00 uur tot dinsdagnacht 1 januari 02.00 uur. Als u met vijf of meer carbidbussen dicht bij elkaar wilt schieten, moet u in het bezit van een ontheffing zijn.

Contact bij overlast tijdens oud en nieuw

Bij overlast kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 88 44.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment