College Oldebroek op bezoek bij Kwekerij Hoekert 1

OLDEBROEK - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek bracht op 11 december 2018 een werkbezoek aan Kwekerij Hoekert. Tijdens het bezoek werd de ontwikkeling van het bedrijf besproken en kreeg het college een kijkje achter de schermen van de kwekerij.

Kwekerij Hoekert is al ruim 30 jaar gevestigd aan de Zuiderzeestraatweg. Daar heeft het bedrijf 15 hectare aan buitenvelden en 2 hectare aan kassen in gebruik.

Ontwikkeling en innovatie

Kwekerij Hoekert is gespecialiseerd in de kweek van diverse soorten coniferen, heesters, hebe’s en calluna’s. Deze worden vanuit Oldebroek verkocht in heel Europa, vooral aan grote winkelbedrijven als IKEA en diverse bouwmarkten.

Het dochterbedrijf Eden’s Creations richt zich op de ontwikkeling van nieuwe rassen. In haar eigen afdeling worden verschillende planten gekruist om een type te ontwikkelen dat lang bloeit, in een prachtige kleur en nauwelijks vatbaar is voor ziekten. Deze nieuwe plantensoorten worden door diverse, ook buitenlandse, kwekerijen opgekweekt. Eden’s Creations werkt daarvoor samen met kwekerijen in Duitsland, Polen en Canada.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Voor Kwekerij Hoekert is duurzaamheid belangrijk. Zo worden er vooral rassen gekweekt met een hoog resistentie-niveau tegen schimmels, ziekten en plagen. Onlangs heeft Eden’s Creations het Erica-type Honeymakers gecreëerd, dat juist in de wintermaanden volop in bloei staat. Bijen kunnen bij deze planten in die periode nectar verzamelen en daarmee honing produceren.

Volgende generatie aan het roer

Kwekerij Hoekert is een familiebedrijf waar de overgang van de tweede naar de derde generatie is geraliseerd. Voor de begeleiding van die overgang heeft het bedrijf een professioneel bureau ingeschakeld. Daarmee is een strategische visie voor het bedrijf ontwikkeld. De broers Henrik en Christiaan Rietberg gaan die visie in de praktijk brengen, ondersteund door de generatie boven hen.

Trots

Het college is trots op Kwekerij Hoekert; een innovatief bedrijf met een afzet in heel Europa en al jarenlang gevestigd in de gemeente Oldebroek. Het is mooi om te zien dat een derde generatie ook heel betrokken is bij het bedrijf en samen met de tweede generatie werkt aan een visie, strategie en uitvoering om ook in de toekomst van waarde te blijven.

 

Werkbezoek aanvragen

Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden via mmiddendorp@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment