logodelen

OLDEBROEK -  De campagne ‘Wij durven te Delen’ gaat op herhaling. Dit is een campagne die de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Oldebroek, Nunspeet en Putten zijn gestart om te zorgen dat ouders en verzorgers makkelijker en meer durven te delen.

Het is vast een herkenbare gedachte: stelt dit kind zich nou aan of onderschat ik de situatie en is er echt iets aan de hand? Die onzekerheid komt af en toe bij het opvoeden om de hoek kijken. Daarom is het goed voor iedereen die met kinderen te maken heeft om signalen en zorgen te delen. Zo kom je tot nieuwe inzichten of zelfs oplossingen en je staat er niet alleen voor. En dan hoeven je zorgen in de meeste gevallen niet een écht probleem te worden.

Opgelucht verder

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “Het delen van je zorgen kan op verschillende plekken en met verschillende mensen. Bijvoorbeeld op het schoolplein met een andere moeder of vader of na de zaterdagtraining op het voetbalveld. Als ik terugkijk naar de periode waarin mijn kinderen kleiner waren, vond ik het fijn om met mensen in mijn omgeving te praten over de dingen waar ik tegenaan liep. Het kan namelijk zo opluchten om te horen dat een andere ouder je situatie herkenbaar vindt. Daarom roep ik iedereen op om te durven delen. Het levert heel veel op.”

Hulp bij zorgen delen

Het delen van signalen en zorgen is niet altijd makkelijk. Wel kunnen we elkaar helpen om signalen en zorgen bespreekbaar te maken. Op www.wijdurventedelen.nl staan tips en handige hulpmiddelen om te kijken met wie je zorgen zou kunnen delen. De campagne loopt tot 17 december 2018.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment