IMG 8933

WEZEP - Het college van B&W van de gemeente Oldebroek heeft op 4 december een werkbezoek gebracht aan de nieuwbouw van Integraal Kindcentrum (IKC) De Schaapkooi in Wezep. Op 23 november 2018 is dit IKC officieel geopend. De nieuwbouw biedt huisvesting aan een basisschool en kinder- en peuteropvang.

De basisschool is in 2016 ontstaan uit een fusie tussen De Oranjeschool en De Goede Herderschool. Op de school zitten 287 leerlingen. De Schaapskooi valt onder het bestuur van stichting De Akker.

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg (Onderwijs) waardeert het dat dit bestuur gekozen heeft voor een fusie van beide scholen. “Op deze manier is er een toekomstbestendige basisschool ontstaan die de mogelijkheden heeft om kwalitatief goed onderwijs te geven. Dit hebben wij als gemeente willen ondersteunen door in te stemmen met nieuwbouw voor IKC De Schaapskooi.” Het college van B&W is erg te spreken over de nieuwbouw. Het gebouw past goed in de buurt en is volledig toegerust op het geven van modern onderwijs.

Doorgaande leerlijn
Door de huisvesting van de kinder- en peuteropvang in De Schaapskooi ontstaat er in dit IKC een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit bevordert de ononderbroken ontwikkeling van kinderen. De gedachte van een doorgaande leerlijn is afkomstig uit de Toekomstvisie, waarmee de gemeenteraad in 2014 heeft ingestemd. Dit document bevat de lokale onderwijsvisie van de gezamenlijke schoolbesturen in de gemeente Oldebroek. Voor het realiseren van doorgaande leerlijnen is volgens de besturen de komst van IKC’s noodzakelijk.

Huisvestingsplan
De gemeente heeft zich achter de noodzaak van de komst van IKC’s geschaard, door het voornemen om deze beweging te faciliteren. Er is een huisvestingsplan opgesteld. Conform dit plan komt er in Wezep nieuwbouw voor drie IKC’s. IKC De Schaapskooi is het eerste IKC dat nu nieuwbouw heeft gekregen. Als gevolg van de nieuwbouw gaat de gemeente in Wezep een aantal onderwijskundige gedateerde gebouwen afstoten.

Bedrijven en instellingen
Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor de organisaties is het een mooie gelegenheid om zich te presenteren en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven, instellingen of organisaties die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek kunnen zich aanmelden via het e-mailadres: mmiddendorp@oldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment