vitens

WEZEP - Binnenkort starten er verschillende werkzaamheden in Wezep. Deze geven hinder voor het verkeer. Waterleidingbedrijf Vitens gaat een aantal hoofdtransportleidingen langs de Zuiderzeestraatweg vervangen. De werkzaamheden starten begin november en duren ongeveer tot eind januari 2019.

De hoofdtransportleidingen onder het viaduct bij de aansluiting van de Zuiderzeestraatweg op de A28 worden verplaatst. Verlegging van de hoofdleidingen is nodig omdat deze onder een viaduct liggen en dat risicovol is. Vitens is al gestart met voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van borden en het graven van proefsleuven. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Omleidingen voor fietsers

Het fietsverkeer aan de Wezepse kant wordt tijdelijk omgeleid via de Turfhorst, Noordsingel, Rondweg en een noodfietspad langs de benzinepomp. Dit noodfietspad wordt verlicht en voorzien van camera’s. Aan de andere kant, bij de carpoolplaats, wordt afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden een aanpassing voor de fietsers gemaakt.

Toegang carpoolplaats

Een deel van de carpoolplaats wordt gebruikt voor de werkzaamheden. Daardoor wordt de toegang naar deze carpoolplaats aangepast. Zo nodig zijn er verkeersregelaars aanwezig om het parkeren te begeleiden.

Snelheidsbeperking Zuiderzeestraatweg

Tijdens de werkzaamheden langs de Zuiderzeestraatweg komen er betonnen barrières en geldt er een snelheidsbeperking.

Nachtelijke afsluitingen Rondweg

De nieuwe leidingen worden onder de snelweg A28 ‘doorgeperst’. Het tracé van de leidingen kruist ook de Rondweg. De Rondweg zal daardoor, op een nog te bepalen tijdstip, ’s nachts afgesloten zijn. Dat is noodzakelijk om de nieuwe leidingen aan te leggen.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met Vitens via telefoonnummer 0900 06 50.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment