OLDEBROEK - Mensen met een laag inkomen ontvangen in 2014 een eenmalige extra tegemoetkoming van de gemeente. Voor een paar is dit € 100,-, voor een alleenstaande ouder € 90,- en voor alleenstaanden € 70,-.

Mensen die bij de gemeente bekend zijn, ontvangen deze automatisch. Anderen kunnen deze voor 1 december 2014 aanvragen bij de gemeente Oldebroek.

Waarom?

Het kabinet wil de ongewenste inkomenseffecten voor mensen met een laag inkomen compenseren, omdat is gebleken dat hun koopkrachtontwikkeling is achtergebleven bij die van andere inkomensgroepen. Daarom treedt de Wet koopkrachttegemoetkoming lage inkomens in oktober 2014 in werking.

Voor wie?

De koopkrachttegemoetkoming is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 110% van de toepasselijke bijstandsnorm. Voor iemand ouder dan 21 jaar en nog niet gepensioneerd, is dit bijvoorbeeld als alleenstaande € 1.046,80, als alleenstaande ouder € 1.345,89 en als gehuwde is dit € 1.495,44 per maand.

Wilt u weten of u in aanmerking komt? Kijk dan op www.laaginkomen.nl .

Tegemoetkoming aanvragen

Wanneer u een gemeentelijke uitkering (WWB, IOAW of IOAZ) heeft, of dit jaar nog van een minimaregeling gebruik hebt gemaakt, hoeft u niets te doen. U ontvangt in oktober een brief met het bedrag en krijgt dit zo spoedig mogelijk overgemaakt.

Heeft u dit jaar geen uitkering ontvangen of van een minimaregeling gebruik gemaakt, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor de extra tegemoetkoming voor minima? Download dan via www.oldebroek.nl het aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkomting op. Het formulier met bewijsstukken moet vóór 1 december 2014 ingeleverd zijn bij het gemeentehuis in Oldebroek, Raadhuisplein 1 te Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment