van Ommen en wnd burgemeester Janneke

Op 18 oktober 2018 feliciteerde waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff de jarige Hendrik van Ommen met zijn honderdste verjaardag. Van Ommen woont zijn hele leven al in Wezep. Hij is 64 jaar getrouwd geweest met Driesje Doorneweerd die op 83-jarige leeftijd overleed. De heer van Ommen heeft 8 kinderen, 16 kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen. 

De heer van Ommen begon op jonge leeftijd als rietvlechter. Toen hij daar geen aardigheid meer in had, ging hij aan de slag bij de oud ijzerhandel Kan & Denneboom aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle. Van Ommen sorteerde oud ijzer en bleef dat 43 jaar doen. Hij ging iedere dag op de fiets naar zijn werk. Voor zijn 40ste jubileum bij de firma kregen de heer en mevrouw van Ommen een reis naar Israël aangeboden. 

Klik hier voor de foto's van Alida Bosma

Een leven lang fit 

De heer Van Ommen maakte lange wandelingen door de gemeente Oldebroek en doet nog steeds alles op de fiets. Aan de auto heeft hij nooit kunnen wennen. Ook mag hij graag tuinieren en is hij veel in de buitenlucht. Daarnaast is Van Ommen een liefhebber van tabak pruimen. Het verhaal gaat dat er na zijn verjaardagen in Wezep en omgeving meestal geen pruimtabak meer te koop is. Sinds het overlijden van zijn vrouw is de heer Van Ommen ’s ochtends vaak te vinden in de Koffiecorner van de Turfhorst, waar hij dan ook de felicitaties van burgemeester Snijder ontving, tussen familie, vrienden en bekenden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment